P Grupp 4

Inför SDF-SM – Bohuslän/Dals P16

Genomgång av Bohuslän/Dals P16 inför SDF-SM 2018.

Distriktet har aldrig lyckats ta medalj på pojksidan och det kanske inte är så konstigt sett till antal utövare och de fåtalet föreningarna man har att plocka av. Herrestads, Stenungssund, Dingle, Billingsfors och Mellerud är ett par av föreningarna som man har att plocka från och ser vi till dessa så är det division 2, där det högst placerade representationslaget ligger. Stenungssund har varit uppe i division 1 ett par gånger om, men aldrig lyckats etablera sig fullt ut utan max orkat under ett par år.

Om man ser i efterhand så hade man nog en av sina starkaste kullar på länge under fjolårets SM. Då med en stark grund på spelare från Herrestads oerhört duktiga 00-kull, där ett par av dem tog steget till NIU-gymnasiet i Mariestad och utvecklades än mer i Lockerud. Linus Nestorsson, Jesper Kroneberg, Jesper Wallström och Lukas Åkerström var ett par av spelarna som var med då och som håller hög klass och hade tagit plats i väldigt många distrikt i övrigt. Oturligt nog hamnade man i en ganska tuff grupp och med lite andra marginaler mot Västmanland och Västerbotten kunde det gått annorlunda. Småland rådde man aldrig på.

I och med att man fick använda 01:er förra året, så har ett par av spelarna redan en viss rutin och det betyder även att  man i detta SM får använda sig av hälften 02:er i truppen om man vill.

Man kommer spela i grupp 4 med Stockholm, Östergötland, Dalarna och Gästrikland där man kan få det tufft att slåss om slutspel.

En spelare att följa – Daniel Steffensen. En fartfylld back med bra kraft och genombrottsstyrka. Är rivig och energisk i spelet och har ett bra skott. Flyttat upp till Värmland och Hagfors för att gå NIU och ta nästa kliv i utvecklingen.

Truppen:
Sebastian Svahn, Åmåls IBK
Joel Timm, Herrestads AIF
Sebastian Brunzell, Stenungsunds IBK
Albin Hallberg, Stenungsunds IBK
Carl Johansson, Stenungsunds IBK
Viktor Falkman, Stenungsunds IBK
Albin Lämmel, Åmåls IBK
August Tellander, Melleruds IBK
Kevin Bui, Billingsfors IBK
Gustav Larsson, Herrestads AIF
Samuel Fredgren, Herrestads AIF
Albin Johansson, Åmåls IBK
Adam Enarsson, Billingsfors IBK
Daniel Steffensen, Hagfors IBS
Max Ahl, Dingle AIK
Julian Völcker, Dingle AIK
Oliwer Eriksson, Billingsfors IBK
Eric Heimer, Stenungsunds IBK

Joel Frölin från ledarstaben säger följande:

Vad för typ av innebandy kommer ni vilja stå för?

– Vi ska stå för en innebandy där alla arbetar som ett kollektiv och ger allting för varandra. Dessutom vill vi eftersträva en innebandy som är  fartfylld och rolig!

Vad har ni för mål uppsatta?

– Vi har bestämt oss för att framförallt fokusera på vår egen prestation. Vi ska eftersträva att ligga på vår högstanivå igenom hela turneringen! Därefter kommer resultatet att spegla vår prestation!

Är det någon i ert lag som man bör följa lite extra och varför?

– August Tellander.

Hur ser du på er grupp, vilka bär favoritskap där?

  Stockholm är som tidigare år favoriter på förhand och förväntas väl att ta sig till slutspel! Dem brukar stå för en fartfylld och rolig innebandy.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar