SSL-Dam

Linköping är redo för premiär

Med bra inställning i varje match och ett aggressivt försvarsspel hoppas Linköping ta en slutspelsplats. – Jag vill spela slutspel och vi ska göra vårt yttersta för att ta oss dig, säger Maja Liljeroth.

Hur har försäsongen varit?
– Det har varit bra. Vi har tränat på med mycket styrka och kondition och sedan lagt in mer snabbhet och explosivitet ju närmare premiären vi kommit. VI har inte haft så många träningsmatcher men känner oss ändå redo. Våra nya tränare har lagt mycket fokus på ett nytt spelsystem som vi börjar känna oss trygga i. Kommunikation i femmorna gällande hur vi ska spela vilket gör att vi känner oss redo för premiär.

 

Vad har ni för förväntningar på säsongen?
– Vi ser mycket fram emot säsongen och satsar på att ta oss till slutspel. Jag vill spela slutspel och vi ska göra vårt yttersta för att ta oss dit. För att ta oss dit krävs det att vi i varje match går in med bra inställning. Det är också viktigt att alla accepterar sin roll och vad de ska bidra med. Försvarsmässigt vill vi spela ett aggressivt försvarsspel med positiv och offensiv innebandy. Förra säsongen tappade vi många poäng mot lagen vi ska ha bakom oss, det ska inte upprepas i år. För min egen del hoppas jag att bidra både i spelet och visa vägen för de andra i laget. Jag ska visa att mina 33 poäng förra året inte var en engångsföreteelse.

 

Vilka vinner SM-guld och varför?
– IKSU. Inget stoppar IKSU i år, framförallt inte eftersom de är sådana vinnarskallar.

5 snabba
Vem är mest vältränad?
Sofie Rissveds
Vem är bäst taktiskt?
Anna Wiman
Vem kommer få flest utvisningsminuter?
Yamou Njai
Vem bidrar med extra glädje i laget?
Sofia Haglund
Vem blir lagets överraskning?
Hanna Garman

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar