Foto: Per Wiklund
KAIS Mora

Mora vann rekordmatchen ”Bland det största jag varit med om”

Publikrekord för SSL Dam i den tredje semifinalen mellan Mora och Täby. En match som Mora vann. -Över 3000 på plats som hejar på oss. De lyfte oss verkligen, säger Moras Anna Wijk.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 19:00
KAIS Mora
4 - 2
Täby FC

Arenamatch, publikrekord och seger för Mora.

– Riktigt cool. Bland det största jag varit med om. Över 3000 på plats som hejar på oss. De lyfte oss verkligen, säger Moras Anna Wijk.

Matchen denna rekordkväll vinner Mora med 4-2 efter att ha vänt underläge 1-2 efter den första perioden till 4-2 i den tredje perioden. 2 mål och 1 assist gjordes av Anna Wijk.

– Det är en tight match som alla de här matcherna har varit. Små marginaler som avgör och idag kliver våra spetsspelare fram. Båda vill spela med mycket boll och vi vinner matchen i den tredje perioden där vi är bättre.

Justerade ni något i det taktiska inför tredje?

– Vi justerade inget särskilt. Vi bestämde oss för att vi ska vinna perioden och matchen. Samtliga gör ett stenhårt jobb i försvarspelet och sen lyckas vi trycka in en boll framåt. Men att vi sätter försvarsspelet är det som avgör idag.

 

Sett till hela matchen lyfte Wijk fram lagets försvarsspel.

-Vi har ett bra försvarspel vilket lägger grunden. Jag tycker även att vi skapar fler lägen och har bud på fler mål. Durling gör det bra och det kunde varit mer, avslutar Wijk.

Ledning 2-1 i matcher för Mora efter denna rekordkväll. Nya publikrekordet för SSL Dam är 3128 personer.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar