Foto: Per Wiklund
KAIS Mora

Mora satsar på rekord och ett bättre anfallspel

Kvällens semifinal 3 mellan Mora och Täby kommer spelas i hockeyarenan Smidjegrav Arena. En publikfest där Mora satsar på rekord.

1-1 i matcher mellan Mora och Täby inför kvällens semifinal 3. En match som KAIS Mora flyttat till hockeyarenan Smidjegrav Arena.

– Man har gått i de här tankarna länge att kunna göra något sånt här. Men eftersom vi bara har en ishall i kommunen har det varit svårt att få till under säsongen. Men nu har vi lyckats och det efter att jag träffade min kollega, Peter Hermodsson klubbdirektör i Mora IK. Peter som även var med och startade upp Mora IBK med med. Han vurmar för innebandyn och förhoppningsvis är samarbetet med arenamatchen början på något större, säger KAIS Moras klubbchef Peter Wallin och siktar mot publikrekord:

– Vi vill först slå vårt eget publikrekord och det kommer att ryka. Vi har över 1000 förhandsbokningar (onsdag eftermiddag) och det kommer garanterat säljas mycket på plats. Det vore fantastiskt att slå det stora rekordet och komma upp i 3000 personer. Det kommer bli en festlig inramning och det ska bli kul att se om det går att göra för att kunna köra fler såna här evenemang i framtiden. Förhoppningsvis ger det mersmak.

Vad kan publiken förvänta sig?

– Förutom matchen så blir det dansuppvisning, vi kommer hylla vårt P16 lag som var på innebandyfesten och sen finns andra grejer vi inte riktigt kan erbjudas Unihoc Arena som restaurang, pub och ett häftigare evenemang med ljud och ljus osv. Vi tror och hoppas också det kommer flera nya besökare som inte sett innebandy live tidigare. Det är jättekul att vi kan visa upp Mora och sporten för fler.

1-1 i matcher inför kvällens match där Peter Wallin som även ingår i Moras ledarstab vill se ett mer beslutsamt och girigt anfallsspel.

– Vi har haft bra träningar den här veckan och fokus har legat på anfallsspelet. Vårt försvarsspel sitter bra och vi vet vad Täby är ute efter. Vi har slarvat lite i anfallsspelet. Framförallt har vi haft flera möjligheter att vända spelet och skapa farligheter. Där har det varit lite si och så i de två första och vi har letat en extra passning istället för att nypa dit den. Vi ska vara girigare i sista tredjedelen, avslutar Wallin.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar