Foto: Idrottsfoto
Karlstad IBF

Lundmark om debutanten Jessica Eriksson

I damlandslagets trupp till Euro Floorball Tour har Karlstads Jessica Erikssons tagits ut vilket blir a-landslagsdebut för Eriksson.

En debutant finns med i damlandslagets trupp till Euro Floorball Tour 28-30 april i Tjeckien. Karlstads Jessica Eriksson får chansen för första gången.

– Hon har visat att hon tar större ansvar på planen, säger förbundskapten Andreas Lundmark.

Sveriges damlandslag spelar fyrnationsturneringen Euro Floorball Tour (EFT) 28-30 april i tjeckiska Olomouc. Där väntar matcher mot Finland, Tjeckien och Schweiz.

I truppen som du kan läsa i sin helhet här finns Karlstads Jessica Eriksson med vilket är första gången i A-landslaget för Eriksson.

– Hon blommade ut i slutet av förra säsongen med KAIS Mora i SM-slutspelet. Och flytten till Karlstad i år gjorde henne gott. Hon har tagit mer ansvar och blivit mer mogen i sitt spel. Hon är inte bara en talang längre. Hon har visat att hon tar större ansvar på planen.

Eriksson har den här säsongen imponerat i Karlstad där hon gjort 25 mål och 15 assist.

– Jessica är ett nav i spelet. Hon är med i alla uppspelsfaser. Bollen går ofta via henne, vilket gör henne till en bra spelmotor. Samtidigt är hon en bra striker, säger Lundmark.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar