SSL-Dam

Regerande mästarna ska försvara guldet

Pixbo fick lyfta pucklad i Tele2 Arena och har siktat inställt på att upprepa bedriften. – Nu vet vi alla hur kul det är att vinna och vilket hårt jobb som krävs. Det ska vi upprepa i år, säger Ida Sundberg.

Hur har försäsongen varit?
– För min del har det inte varit så mycket försäsong då jag varit skadad. Men de andra har kört på bra med intervaller med löpning och styrka, 5-6 pass i veckan. Vi har även kört innebandylika intervaller inne i hall med mycket koner och sidledsförflyttningar och hinderbana.

 

Vad har ni för förväntningar på säsongen?
– Det är såklart igen ta oss till SM-finalen. Nu vet alla hur det är att vara där och hur kul vi hade det när vi vann. Alla är också medvetna vilket hårt jobb som krävs. För att ta oss dit så blir vår defensiv avgörande. Vi släppte in väldigt lite mål förra säsongen och har världens bästa målvakt Sara Hjorting längst bak. Hon har allt och hon styr oss på planen. Jag som back behöver inte funderar utan hon talar om för mig hela tiden vad jag ska göra.

 

Vilka vinner SM-guld?
– IKSU

5 snabba
Vem är mest vältränad?
Sara Hjorting
Vem är bäst taktiskt?
Stephanie Boberg
Vem kommer få flest utvisningsminuter?
Caroline Adelöw. Dock ingen utvisning på försäsongen.
Vem bidrar med extra glädje?
Rebecka Heed Arvidsson. Hon håller alltid låda på bussen då hon sjunger och dansar. Guld och gröna skogar är favoritsången i bussen.
Vem blir lagets överraskning?
Josefin Wålinder

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar