SSL-Dam

Täby ska utmana om guldet

Med starka nyförvärv och en ny spännande ledarstab ger sig Täby in i kampen om finalplatserna på allvar. – Vi satsar på guldet. Gör vi allt rätt så kan vi utmana IKSU, säger Jennifer Stålhult.

Hur har försäsongen varit?
– Den har varit ganska tuff. Vi har en ny fystränare som är jätteduktig och har fokuserat på att träna det som innebandyspelare behöver och vad vi som tjejer behöver träna på. Det har blivit mycket råstyrka där vi varierat stenhårda och lugnare veckor i ett upptrappningsschema.Vi har även spelat många träningsmatcher där alla inte så bra kraftmätning men ändå skönt att känna på matchspel. Sista segern mot Rönnby satt perfekt inför premiären.

 

Vad har du för förväntningar på säsongen?
– Jag har jättehöga förväntningar, de högsta någonsin. Vi har ett riktigt bra lag som känns sammansvetsat och en grym ledarstab, som besitter mycket kunskap så det känns jättebra. Det gör att vi satsar för guld. Gör vi allt rätt kan vi utmana IKSU som kommer vara ett riktigt bra lag.
För egen del vill jag utvecklas på alla plan. Jag jobbar alltid med att bli fysiskt starkare och det känns som jag har blivit det den här säsongen. Jag vill även göra många poäng.

 

Vad ska man se upp med hos Täby?
– Kommer vara lite olika i kedjorna med olika spelstil i varje kedja. Det känns kul att vi kan variera oss och att alla femmor inte ser likadana ut. Vi är ett offensivt lag i grunden. Speciellt min femma, kommer bjuda på mycket framåt. Men alla femmor kommer producera mål. Vi är ett offensivt lag helt enkelt.

 

Vilka vinner SM-guld och varför?
– Jag vill säga oss! Men om man kan säga fler. IKSU är sanslöst bra. Det är kul med en match som avgör och det gäller att vara bäst den dagen.

5 snabba
Vem är mest vältränad? 
Annelie Westén eller Elin Gillberg.
Vem är bäst taktiskt?
Emelie Frisk i målet och Malin Eriksson
Vem kommer få flest utvisningsminuter?
Moa Tschöp
Vem bidrar med extra glädje i laget?
Vi har bland annat Malin Söderberg som är galen på alla sätt och vis. Therese Andersson kramar varende spelare varje träning. Vi har många sådana personer och är den typen av lag.
Vem blir lagets överraskning?
Jag tror på våra backar kommer överraska.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar