Foto: Idrottsfoto
SSL-Dam

SSL-Dam Preview KAIS Mora

SM-finalisterna från ifjol KAIS Mora är som vanligt ett lag för den absolut toppen av serien. Många mål kommer göras av ett Mora med spännande internationella nyförvärv som vi nu får lära känna i SSL. En stark trupp som utmanar IKSU om guldet.

Lag – KAIS Mora

Huvudtränare: Noel Alm Johansson
Placering förra säsongen: 3:a
Viktiga nyförvärv: Mira Wickman, Michelle Wiki.
Kännbara förluster: Amanda Larsson, Moa Tchöp
Håll ögonen på: Michelle Wiki

Styrkor

Anna Wijk – Världens bästa spelare är en oerhörd tillgång för Mora, både i målproduktion men också i det självförtroende hon bringar till hela truppen.

Poänggörare – Det är många som vill göra poäng i Mora vilket kommer bli nyttigt i slutspelet.

Revanschlust – Att vara i final och inte vinna bör vara tändvätska nog för att ta sig dit igen. Helt klart till en fördel för Mora.

 

Svagheter

Spelarförluster – Tappat spelare som Amanda Larsson och Moa Tschöp vilket både bidrog mycket ifjol. Är de värvade ersättarna av samma kvalitet?

Ny trupp – Beskriver sig själva som att de har en ny trupp vilket gör att det kan dröja ett tag innan spelet sätter sig. Finns risk att det blir hela säsongen och Mora aldrig riktigt får ordning på sitt spel.

 

I bästa fall

KAIS Mora gör en strålande säsong och vinner serien vilket medför gott självförtroende in i slutspelet. En något enklare väg till finalen gör att spelarna länge kunnat ladda upp för finalen i Globen och visa att Mora är bäst i Sverige.

I värsta fall

Det går knackigt i avslutningen av säsongen och Mora går in ett slutspel utan flyt i varken spel eller målskytte. Detta utnyttjar ett utmanande piggt slutspelslag och Mora åker ut redan i kvartsfinalen med klara 0-3

 

Stjärnan

Anna Wijk – Världens bästa spelare och Moras stora stjärna både på och utanför planen. Med 83 poäng ifjol och en bra försäsong går Anna in i årets serie med ett mål i sikte, visa övriga lag och spelare att guldet tillhör KAIS Mora.

Truppen

Målvakter
Amanda Hill
Jenny Axelsson

Utespelare:
Moa Andersson
Johanna Holmbom
Malin Lundquist
Nathalie Engström
Tone Einstulen
Elin Reinestrand
Anna Wijk
Lina Svarfvar
Petra Weiss
Mira Wickman
Amanda Wall
Therese Karlsson
Moa Gustafsson
Malin Andreason
Michelle Wiki

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar