SSL-Dam

SSL-Dam Preview Karlstad IBF

Karlstad IBF, laget från norra Vänern beskrivs som ett ungt lag med rutin. Tippas av tränarna i SSL på samma 8:e plats likt förra säsongen. Avgörande för lagets framgång är utvecklingen på de unga spelarna, tar de ytterligare ett steg i år så är en slutspelsplats självklar för Karlstad.

Lag-Karlstad IBF

Huvudtränare: Henrik Flogman
Placering förra säsongen: 8:a
Viktiga nyförvärv: Jessika Eriksson, center (KAIS Mora)
Kännbara förluster: Linnea Wallgren, forward (Endre) 20 poäng.
Håll ögonen på: Frida Svahn, C/F – född 1999 och gjorde redan ifjol 22 poäng.

Styrkor

Offensiven – Ett offensivare Karlstad är vad vi kommer få se i år med Jessika Eriksson och Tilda Flodell som främsta poänggörare.

Frida Swahn och Jessika Eriksson – Här är två spelare som kommer vara skillnaden mellan tagen och missad slutspelsplats. Bli inte överraskad om vi kommer få se de båda i landslaget flera gånger framöver.
Svagheter

Kvalitet – För att ta sig till och längre än kvartsfinal hade Karlstad behövt en starkare trupp att förlita sig på, framförallt i de avgörande matcherna kan det synas tydligt.

Försvarsspelet – De lovar bättring i år, men med 131 insläppta mål likt förra säsongen så kommer laget inte högre upp i tabellen.

 

I bästa fall

Det offensivare Karlstad inleder säsongen likt försäsongen med idel segrar och skapar sig ett bra utgångsläge inför slutspelet. De slipper IKSU i en kvartsfinal och tar sig vidare till semifinal. En skräll i årets SSL.

 

I värsta fall

Karlstad har svårt att få ihop både försvarsspelet och det offensiva spelet. Det blir svårt att hitta rätt och de förlorar matcher de ska vinna. Istället för slutspel så krigar laget för en överlevnad i högstaserien.

 

Stjärnan

Frida Swahn – Lagets kommande stjärna enligt många och redan den här säsongen kan bli året då Frida går från talang till stjärna och är den som leder Karlstad framåt. Poänggörare som kan vinna den interna skytteligan.

 

 

Truppen 2016/17

Målvakter
Jessica Rolf
Julia Mossberg

Utespelare
Sara Dahlström
Frida Norling
Malin Hjelm
Tilda Flodell
Elsa Flodell
Jessika Eriksson
Adina Alfredsson
Luize Bilinska
Fanny Kruse
Frida Swahn
Emma Dahlström
Elin Gustafsson
Meja Holgersson
Dragana Mrksic
Lisa Rengärde

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar