SSL-Dam

SSL-Preview FBC Kalmarsund

Nykomlingen från sydöstra Sverige som efter flera år i toppen av division 1 nu får känna på spelet i högsta ligan. Kalmarsund har värvat in SSL-rutin för att förstärka sina chanser att hänga kvar. Laget kommer få det tufft, men är enligt sig egen utsago en lagmaskin som aldrig ger upp. Med blandande resultat på försäsongen kvarstår dock frågan, håller truppen för SSL?

Lag: FBC Kalmarsund

Huvudtränare: Christoffer Souminen
Placering förra säsongen: 2:a div 1 södra
Viktiga nyförvärv: Annie Wennerström, Clara Larsson
Kännbara förluster: Annie Nilsson, Emma Andersson
Håll ögonen på: Danielle Werme

Styrkor
”Tillsammans är vi starka” – Har en stark stomme av spelare som under flera år spelat tillsammans och säger själva att det är det som gör att de kommer överraska i år.

SSL-rutin – Kalmarsund har varit smarta under silly season och värvat in flera spelare med SSL-rutin.

Warberg & Tyresö Trollbäcken – Det är tre nykomlingar i år vilket talar för att Kalmarsund kan ha något enklare att hänga kvar i ”finrummet”

Svagheter
Rutin – Brist på rutin i laget från SSL och landslag något som behövs på högstanivån. Tveksamhet om spelarna kommer klara av att förlora större delen av årets matcher.

Kvalitet – Visserligen några värvningar med SSL-rutin, men samtidigt inget nyförvärv man höjer ögonbrynen åt avsevärt.

Målskytt – Saknar en tydlig notorisk målskytt att förlita poängskörden på. Bredd kan vara en styrka men Kalmarsund hade nog behövt en trygghet av 20 mål i någon spelare.

 

I bästa fall

Lagmaskinen Kalmarsund gör skäl för namnet och gör en kollektiv succésäsong som nykomling. Med en stark defensiv och utspritt målskytte lyckas de knipa den 8:e och sista slutspelsplatsen till hela sydöstra innebandysveriges stora glädje. Årets genombrott står Caroline Eriksson som trivs i de tuffa matcherna.

I värsta fall

En tung start på säsongen skapar oro i truppen, det blir rörigt i defensiven och saknaden efter en tydlig målskytt att förlita sig på gör sig påmind. Kalmarsund blir ett strykgäng som åker rätt ut och dessutom tappar flera spelare till kommande säsong.

 

Stjärnan

Danielle Warme – Bolltalangen Danielle är lagets stjärna som nu får chansen att visa upp sitt målskytte i högsta serien. En bra säsong och hon är given en SSL-spelare oavsett om Kalmarsund hänger kvar eller inte.
Kul fakta

FBC Kalmarsunds lagledare Ted Kvernmo och Stefan Andersson är två lokala profiler som brukar bjuda publiken på show både i med och motgång. Förhoppningsvis tar de med sitt glada humör även på bortaplan.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar