SSL-Dam

SSL-Dam Preview Linköping IBK

Linköping kom på 11:e plats förra säsongen och var inte allt får långt ifrån en slutspelsplats. I år är siktet inställt på att ta sig till slutspel, men för att det ska bli möjligt så måste spelet stämma i stort sett varje match då utmanarna kring det strecken ser mycket spännande ut.

Lag-Linköping IBK

Huvudtränare: Samuel Rosenkvist
Placering förra säsongen: 11:a
Viktiga nyförvärv: Samuel Rosenkvist (tränare)
Kännbara förluster: Stefan Hedlund (tränare), Amanda Larsson
Håll ögonen på: Anna Wiman

 

Styrkor

Aggressiva försvarsspelet – Ett aggressivt försvarsspel är definitivt en styrka för Linköping. Framförallt när de inte möter topplagen så kan det göra att Linköping skaffar sig mycket bollinnehav och vinner enkelt på sämre motstånd.

Maja Liljeroth och Anna Wiman – Maja och Anna gjorde 1/3 av lagets mål förra säsongen och är en oerhörd tillgång för Linköping. Kan de utvecklas ytterligare i år är de avgörande för det högt ställda slutspelmålet.

Svagheter

Vågat försvarsspel – Det kan falla väl ut, men ett offensivt försvarsspel gör laget sårbart och sitter det inte till 100% så kommer det trilla in många mål i Linköpings mål.

 

I bästa fall

Allt går Linköpings väg i år och slutspelsplatsen är given. Kanske kan de inspireras av herrarna och dessutom göra ett starkt slutspel. Anna Wiman, Maja Liljeroth och Stina Sjögren blir avgörande för en eventuell framgång.

I värsta fall

Oj oj, Linköping får det tufft i år och förlorar måstematcherna mot lagen de ska ha bakom sig. Ambitionen att gå till slutspel byts ut mot ett krig för att hålla sig kvar. Har de riktig otur drabbas dessutom viktiga poänggörare av skador och ingen annan spelare lyckas kliva fram.

 

Stjärnan

Anna Wiman – Det är Anna som är lagkapten och hon är Linköpings stjärna. Med rutin och många mål kommer hon fortsätta vara en förebild för de unga spelarna.

 

Truppen 2016/17

Målvakter
Elin Rosén
Mikaela Malgerud
Matilda Östlund Visén

Utespelare
Lisa Haglund
Johanna Jonsson
Sofia Haglund
Charlotte Åström
Yamou Njai
Hanna Garman
Ebba Alvestrand
Sofie Rissveds
Anna Wiman
Stina Sjögren
Sophia Mangs
Julia Sidklev Persson
Evelina Nydén
Caroline Hansen
Amanda Ljunggren
Emma Söderström
Maja Liljeroth
Radka Topicova
Rebecca Bagge

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar