Foto: Idrottsfoto
IBF Falun

Målfest i Falun

17-2! blev slutresultatet mellan Falun-AIK. Utklassning där Faluns offensiva spel verkligen imponerande. Framförallt skapade femman med Holmgren, Johansson, Galante Carlström, Enström och Backby otroligt mycket framåt mot ett AIK som helt tappade luften. - Det kändes bra i vår femma, allt stämde och alla var med, säger Emil Johansson.

En på förhand oviss match där Falun inlett säsongen utan att vara helt nöjda med sitt spel mot ett AIK med gott självförtroende efter 3 starka poäng hemma mot Linköping. Det som skulle kunna blivit en jämn drabbning byttes snabbt mot en utklassning. Redan i den första perioden övertygade Falun och gick till periodvila med 5-0. Den andra perioden inleddes på samma sätt och Falun gjorde hela 9 mål innan AIK lyckades sätta sitt första. Väl där var matchen avgjord och resterande del blev en transportsträcka mot slutsignal.

17-2, en bra match för Falun eller vad tycker du? 

– Vi gick ut hårt i första och satte hög press vilket gav utdelning. Sen inleddes andra perioden på samma sätt och luften går helt ur AIK. Vi spelar väldigt bra och fortsätter pumpa på även när vi går ifrån och leder med så många mål. Det är en styrka idag, säger Emil Johansson.

Hur var det ute på planen när ni tar så stor ledning? 

– Det känns som att AIK ger upp där efter ett tag och redan är på väg hem. Det blir avslaget men vi vill annat och håller kvar tempo. Det är tydligt att när alla är med och kommer igång så är vi väldigt bra.

Ny match på lördag. Hur ställer ni om till den efter den här segern? 

– Vi har nog mycket att själva lära oss av den här matchen i hur vi spelar. Men i övrigt ska vi inte dra för stora växlar av att det blir stora siffror. Det blir en helt annat match mot Linköping med nya förutsättningar. Där måste vi nog anpassa oss mer till ett bortaspel. Självklart har vi en go känsla med oss in i den matchen, avslutar Emil Johansson.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar