Foto: Idrottsfoto
Endre IF

Vi ska driva matchen mot Kalmarsund

Endre IF inledde säsongen starkt mot topptippade IKSU och var länge med i matchen. Sista 10 minuter föll laget ihop rejält och slutresultatet blev 2-9. Tränare Alexander Brinkmann tar dock med sig mycket positivt från matchen. - Vi spelar på en mycket hög nivå stora delar av matchen vilket vi tar med oss till kommande matcher. Nu mot Kalmarsund blir det dessutom en annan typ av match där vi ska driva spelet, säger Alexander.

Ö-derbyt mellan Endre IF-FBC Kalmarsund är en av två matcher i damernas SSL under lördagen och det är två lag med inledande förluster som möts. För Endre IFs del mot storfavoriten IKSU där laget visade upp bra spel.

– IKSU är jättebra, men vi lyckas visa upp ett bra spel och är med väldigt länge i matchen. Vi är på en utvecklingsresa och jag trodde inte vi skulle spela så bra redan nu. Det är mycket bra från den matchen vi har tagit med oss, säger Alexander.

Match mot Kalmarsund. Hur har ni förberett er inför matchen? 

– Vi förhåller oss alltid lite efter motståndarna. Mot IKSU var det mer fokus på försvarsspel men mot Kalmarsund är det vi som ska driva matchen. Det gäller att sätt bra fart på bollen och vi kommer kunna spela mer offensivt än senast. Jag tycker även att Kalmarsund har ett härligt spel så förhoppningsvis blir det en intensiv och spännande match.

För er del i Endre, är det någon som inlett säsongen extra bra? 

– Jag tycker att Elin Gabrielsson gjorde det bra senast och hon har fortsatt bra nu i veckan. Alva Olofsson hade dessutom show på träningen igår.

Nykomlingen Kalmarsund som motståndare, vilka spelare bör ni hålla extra koll på? 

– Jag att Ellen Willsund är jätteduktig, nu kanske hon inte gör massa mål framåt men det är definitivt en spelare att se upp med. Sen känner vi ju till Sara Waktel och Clara Larsson väldigt bra och deras styrkor. Vi mötte ju Kalmarsund på försäsongen och det var första gången jag såg Danielle Warme på nära håll vilket imponerade, ja du hör, det är flera spelare och ett bra motstånd.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar