Foto: Idrottsfoto
FC Helsingborg

Serieledning för FC Helsingborg med mycket att förbättra

FC Helsingborg är ensamma som obesegrade i årets tre omgångar gamla SSL. En serieledning som de är nöjda med men utan vara nöjda med spelet. - Det har varit helt okej men vi spelar inte så bra som vi vill. Vi tappade två poäng mot Sirius, men ja 2 vinster är en bra start, säger Juha Kivilehto.

Serieledning efter vinster mot Linköping IBK och Växjö IBK samt 1 poäng mot Sirius IK har gett FC Helsingborg en bra start på säsongen. Något som den spelande sportchefen Juha Kivilehto delvis är nöjda med.

– Två vinster är bra eftersom vi spelar långt ifrån så bra som vi vill. Men att tappa 2 poäng mot Sirius är katastrof. Det får inte hända. Det finns vissa saker vi är extra nöjda med såsom hur vi krigat ute på matcherna. Där visar vi upp en styrka. Sen måste vi förbättra spelet med boll som vi har mycket att jobba med framåt.

Det är ett intensivt matchande i år med 32 omgångar och landslagsturneringar där Helsingborg har flera spelare med.

– Vår fystränare har bra koll på upplägget. Det blir inte jättehård träning utan det handlar mycket om återhämtning efter match, vila och sedan matchträning inför nästa match. Vi måste hitta rätt belastning.

Imorgon söndag väntar match mot AIK som förlorade med hela 17-2 i sin senaste match.

– AIK är alltid starka på hemmaplan. Med en sådan storförlust bakom sig kommer de göra allt för att vinna så det kommer bli en tuff match. Vi fokuserar mest på vårt eget spel och vet att om det stämmer så vinner vi matchen.

Juha Kivilehto som har en något unik roll i Helsingborg som spelande sportchef.

– Jag tycker att min inledning är helt okej. Sista matchen mot Linköping tyckte jag att det gick bättre än tidigare.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar