Foto: Idrottsfoto
IBF Falun

Vi måste vara smarta i våra avslut

Offensiva IBF Falun har inte bara imponerat framåt utan även visat upp ett stabilt defensivt spel. - Alla matcher utan den mot Växjö är vi nöjda med defensivt, säger Thomas Holmgren

9 poäng av 12 möjliga med storsegern 17-2 mot AIK och nu senast kontrollerade 5-3 mot Linköping beger sig Falun på torsdagskvällen till Umeå för att möta obesegrade IBK Dalen. Försvarspelaren Thomas Holmgren har taktiken klar för sig.

– Det är viktigt för oss att inte låta de kontra. Det gäller att vi är smarta i våra avslut och inte skjuter i täck eller tar avslut som de kan vända på. Många lag spelar ju likt Dalen och vi hade en del problem i slutspelet mot Mullsjö. Det gäller att vi hittar våra nycklar och kommer igång med det offensiva för att luckra upp, säger Thomas.

35 gjorda mål och 18 insläppta för Falun efter 4 omgångar.

– Vi är nöjda med det defensiva förutom matchen mot Växjö som är en plump i protokollet. Vi ska spela ett aggressivt försvarsspel när de kommer in i våra zoner och där ska vi vinna den. Men 9 poäng av 12 möjliga är vi nöjda med, även i det defensiva.

Falun som åker till Umeå med full trupp. Thomas Holmgren har dock kört rehab i veckan pga ljumskproblem men tränar kväll ska vara vara redo för spel.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar