Foto: Idrottsfoto
IKSU

Blir det final så blir det mot Pixbo

IKSU är redo och ser fram emot helgens Champions Cup. Med mängder av landslagsspelare så ligger förväntan på att åka hem som världens bästa klubblag. Men först väntar Piranha Chur. - Fokus ligger på första matchen på Piranha Chur som vi inte har koll på, men sjävklart siktar vi långt, säger Emelie Wibron.

Ett av två svenska lag i helgens Champions Cup är IKSU. Ett IKSU som flyger till Borås med en bra känsla i laget.

– Känslan är på topp! Vi har haft en bra start på serien med två tuffa matcher. Framförallt matchen mot Mora var viktig för oss att få med oss innan helgen. Vi gjorde 11 mål framåt vilket var bra, sen finns det en del som vi måste justera i försvarsspelet, säger Emelie

Hur har ni förberett er inför Champions Cup?

– Inget speciellt faktiskt. Vi har enbart fokuserat på vårt eget spel och vad vi ska göra. Vi vet nästen ingenting om Piranha Chur men om vi tar oss vidare så möter vi ju Classic och de har vi bättre koll på. Classic var ju med på försäsongsturneringen i Uppsala så vi har alla sett en av deras matcher. Men först är allt fokus på Piranha Chur.

Vilka tror du kan utmana om titeln världens bästa klubblag?

– Tar vi oss så långt som final på söndagen så tror jag det blir mot Pixbo. Det är den tuffaste motståndaren men det är två matcher dit. Vi resonerar inte att vi redan är där nu utan fullt fokus är på varje match och har inte på förhand anpassat spelet eller upplägget i hur vi matchar truppen. Alla är friska och redo för tre tuffa matcher.

Är det någon i IKSU som har extra god form?

– Vi är alla starka just nu. Men Corin Rüttimann och Nina Bärtschi har inlett säsongen bra tillsammans och kan bjuda publiken i Borås på bra show under hela helgen, avslutar Emelie innan hon går på flyget.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar