IKSU

IKSU utslaget i Champions Cup

Oavgjort efter full tid mellan Classic och IKSU och det krävdes 7 minuters förlängning innan avgörande var där. Classic nr

Semifinal i Champions Cup mellan finska mästarna Classic och svenska IKSU. En match som blev likt många trodde på förhand, jämn, tuff med iKSU som segrare.

Första perioden inleddes med två aktiva lag som båda spelade ett spel fokuserat på att inte bjuda motståndarna på något gratis. IKSU med mer boll och Classic med fartliga kontringar som stundtals även blev ett längre anfall. Om de var IKSU som skapade mest så var det Classic som gjorde målen och gick till första pausvila med en 2-0 ledning.
Andra perioden inleddes likt den första med ett IKSU som skapade flest farliga lägen, och ett Classic som gjorde mål. Knappt 10 minuter in i andra perioden fick IKSU utdelning genom Corin Rüttimann som både en och två gånger hittade nätmaskorna. Mål annan målskytt, nämligen Emelie Wibron ville inte vara sämre och andra perioden avslutas med med ställningen 3-3. Mycket tack vare att IKSU nu fick utdelning på sina chanser. Amanda Delgado Johansson utgick under den andra perioden fotskadad, i nuläget oklart hur allvarligt.

Den tredje perioden innehöll flera lägen till avgörande. Bland annat två powerplay för IKSU, en missad straff av Sofia Joelsson och ett powerplay för Classic. Bra målvaktsspel och två lag som inte chansar i onödan framåt gav resultatet 3-3 efter full tid och förlängning väntade. Dryga 7 minuter in i förläggningen kom avgörande och Classic går vidare till fina.