Foto: Per Wiklund
Övrigt

Ny titel för Storvreta

Regerande svenska mästarna Storvreta kan nu även titulera sig vältens bästa klubblag efter seger i Champions Cup. Finalen spelades mot finska Classic och slutade 2-1 till Uppsalalaget, målskyttar Alexander Rudd och Robin Nilsberth inför 1301 åskådare.

Final Champions Cup mellan Storvreta IBK och Classic. Ett Storvreta som tagit sig till final genom att besegra Chodov från tjeckien med 7-2. Classic å sin sida slog ut Pixbo Wallenstam i sin semifinal, även där 7-2.

Världens två bästa lag på banan, ett Classic som spelar med en väntande 2-2-1 uppställning i försvarsspelet mot ett Storvreta som spelar 2-1-2 med lätt styrning. På förhand upplagt för en jämn match vilket första perioden också blev. Classic spelare ett rörligt offensivt spel med bra fart på bollen. Storvreta ett mer statiskt anfallsspel med snabbare moment när tillfälle ges. Det är Classic som tar ledningen i matchen, detta genom duktige Janne Lamminen. Storvreta kvitterar efter drygt 12 spelade minuter i boxplay genom Alexander Rudd.

Den andra perioden blir mållös men inte chansfattig. Finske målvakten Lassi Toriseva får göra flera avgörande räddningar när Storvretas förstafemma med Stenberg, Rudd, Pettersson maler på avslut efter avslut.

Robin Nilsberth avgjorde 

Tredje perioden inleds med ett powerplay för Storvreta som utnyttjar detta på bästa sätt då Robin Nilsberth dunkar upp 2-1 i hårt i nättakten efter snabb passning av Alexander Rudd. Storvretas tidiga mål tvingar Classic att ställa om sitt försvarsspel till ett högre pressande spel vilket klart blir en tempohöjare för hela matchen. Det högre tempo resulterade i öppnare ytor för båda lagen och Classic är nära en kvittering flera gånger men stoppas antingen av Viktor Kintsten eller av stolpen.

Slutresultat 2-1 till Storvreta.
Världens bästa Storvreta!

Highlights, intervjuer, segerfirande snart här på ibnytt.se!

 

29436062334_7f077a44e1_k

Eaglarna sjöng hela matcherna. Foto: Per Wiklund

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar