Pixbo utmanar i grupp E1 Foto: Pixbos hemsida
JAS

JAS-Guide: DJ grupp E1 & E2

JAS-experten Rasmus Larsson, @JASbloggen går igenom samtliga JAS-grupper för HJ och DJ. Guiden innehåller spelare att hålla extra koll på samt tipp av poängliga och gruppvinnare. Här JAS DJ grupp E1 och E2.

DJ-grupp E1:

Ellen Nyman, IBK Lockerud Mariestad – En spelare med lite ”starquality” som kan blir riktigt, riktigt bra. Duktig med boll och den fina tekniken kombineras med en målfarlighet och bestämdhet i den offensiva delen.

Linnea Wilhelmsson, Pixbo Wallenstam IBF – En bollsäker och trygg back som har ett bra skott. Sprider lugn och är en typisk ledarpjäs.

Sandra Hawerman, FBC Lerum – En offensivt duktig forward som är bra när det kommer till att utmana. Har ett bra skott och är alltid målfarlig så fort hon kommer in på planen.

Emilia Axelsson, Pixbo Wallenstam IBF – Rörlig målvakt som är duktig på straffar. Rörligheten ger henne bra reflexer som gör att närspelet är starkt och ”idioträddningarna” kan förekomma.

Moa Gregorsson, Fristad GOIF – En av de mest rutinerade som lär få ta stort ansvar. Kan spelas på fler positioner. Bollskicklig och har förmågan att stå för härliga brytningar.

Poängligavinnare: Klara Loneberg, IBK Lockerud Mariestad

Spelare som kan överraska: Sandra Elofsson, Partille IBS

Gruppvinnare: IBK Lockerud Mariestad

Utmanare: Pixbo Wallenstam IBF
DJ-grupp E2:

Lovisa Svensson, Warberg IC – Har det mesta i sitt spel. Kan göra mål, men även förmågan att vara en klok spelare som vinner mycket boll. Lyfter sitt lag och bidrar alltid.

Denise Vidén, Lindome IBK – En spelare som alltid är aktiv och ofta i rörelse. Bra åt båda hållen och är duktig på att hitta öppnande passningar och sätta upp sina lagkamrater i bra lägen.

Tilda Börjesson, Warberg IC – En back som gärna följer med i anfallen och hotar. Blir ett vapen när hon fyller på och har ett bra skott. I defensiven läser hon spelet bra och vinner en del boll.

Sandra Boström, IK Zenith – En snabb och hårt spelande back som sällan ger sina anfallare en meter gratis. Bra bollvinnaregenskaper och har viktig rutin.

Sara Ekholm, Sportlife Kungälv – En defensivt stark back med både bra fart och ett bra positionsspel. Bra på att sätta igång den första fasen i uppspelen.

Poängligavinnare: Andrea Envall, Warberg IC

Spelare som kan överraska: Linnea Gustavsson, Lindome IBK

Gruppvinnare: Lindome IBK

Utmanare: Warberg IC

Läs JAS-bloggen här: http://jas-bloggen.ibnytt.se/

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar