Övrigt

Stenberg anmäld för huvudtackling

Storvreta IBK vann igår Champions Cup efter en 2-1 seger över finska Classic i finalen. För Henrik Stenberg väntar dock eventuellt efterspel då han anmälts till disciplinnämnden för en tackling mot finska målvakten Lassi Torisevas huvud.

Det var i gårdagens final, 5 minuter in i den andra perioden som Storvretas Henrik Stenberg i en kontring kom nära den finska målvakten som blir liggandes med smärtor i huvud och axel. Domarna i matchen dömde inget för händelsen utan matchen stoppades tillfälligt då Lassi Toriseva behövde viss omplåstring. I efterhand har IFFs disciplinnämnd tittat på matchen och händelsen och valt att anmäla Henrik Stenberg för vidare granskning. Nu inväntas rapporter från domare, matchobservant, matchjuryn, båda lagen och involverade spelare.

Ni kan se händelsen i klippet ovan: 1 timme in i sändningen.

ibnytt.se söker Henrik Stenberg för en kommentar.