Foto: RIG Umeås hemsida
JAS

JAS-Guide: DJ grupp A & B

JAS-experten Rasmus Larsson, @JASbloggen går igenom samtliga JAS-grupper för HJ och DJ. Guiden innehåller spelare att hålla extra koll på samt tipp av poängliga och gruppvinnare. Här JAS DJ grupp A och B.

DJ-grupp A:

Sandra Svärd, RIG Umeå IBF – Tidigare forward, men som nu spelar en hel del back. Duktig med bollen vilket gör att hon därifrån är duktig på att styra spelet. Bra teknik och ett bra hot i skottmomentet.

Victoria Ström, IBF Dalen – En spelare med en bra fysisk status där hon gärna kliver in och tar för sig. Blivit ett riktigt hot i det offensiva spelet och mycket tack vare sin inställning.

Elina Hirvi, Örnsköldsvik IBK – En forward som redan nu känns ganska komplett. Kan spela bollen, dra sin spelare själv och även hitta målet med sitt skott. Nyckelspelare.

Mira Sandström, IBF Dalen – En ung back som haft en härlig utvecklingskurva. Har ett bra spelsinne och kan sätta precisa passningar. Även utrustad med ett bra skott.

Jonna Stenvall, RIG Umeå IBF – En lugnt spelande back som gärna tar ansvar i offensiven och uppspelet, vilket hon gör bra! Bra med boll och en viktig pjäs i de bakre leden.

Poängligavinnare: Ellen Bäckstedt, RIG Umeå IBF

Spelare som kan överraska: Cornelia Palmer, RIG Umeå IBF

Gruppvinnare: RIG Umeå IBF/IBF Dalen

Utmanare: Örnsköldsvik IBK
DJ-grupp B:

Moa Gustafsson, KAIS Mora UIF – En spelare som fått känna på hetluften i SSL. Spelskicklig spelare som vinner mycket boll.

Maja Johannesson, Sandvikens AIK – En spelare som kan lira lite överallt och alltid gör det lika bra. Teknik utöver det vanliga och kan stå för det oväntade i olika situationer.

Filippa Permbeck, Täby FC – En avslutningsstark rightforward som ofta återfinns i poängprotokollet. Jobbig att möta för försvararna då det även kan komma härliga målgivande passningar.

Josefin Svarfvar, KAIS Mora UIF – En av alla duktiga Svarfvar som är född 2000. En forward med bra spelsinne och bra känsla i både teknik och pass. Poängspelare!

Linnea Hammar, Storvreta IBK – En snabb och teknisk forward som trots sina unga ålder  har en sjuk förmåga att göra poäng. Kan gå riktigt långt och blir intressant att följa.

Poängligavinnare: Ebba Bognesand, Strömsbro IF

Spelare som kan överraska: Maja Dovner, Storvreta IBK

Gruppvinnare: KAIS Mora UIF

Utmanare: Strömsbro IF

Läs JAS-bloggen här: http://jas-bloggen.ibnytt.se/

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar