IK Sirius FBC

Fokus matchtempo under uppehållet för Uppsala

Ett kort uppehåll i SSL under Champions Cup och FBC Uppsala har förberett sig för omstarten. - Vi har spelat mycket 5 vs 5 på helplan för att jobba upp tempot igen efter en matchfri helg säger assisterande tränaren Tobias Svensson till FBC Uppsalas hemsida.

Seger hemma mot nykomlingen Kalmarsund och förlust borta mot Rönnby är FBC Uppsala facit på de två inledande matcherna. Under lördagen väntar ny hemmamatch i IFU Arena, även denna gång mot en nykomling, nämligen Warberg IC.

– Warberg har många duktiga spelare med Therese Arneson och Camilla Halldén i spetsen men jag vill lyfta fram unga Jenny Dahl. Hon ger alltid allt i alla situationer och har ett sinne för mål. Vi ska vara disciplinerade i vårt försvarsspel och spela med en enorm offervilja för att sedan vara kliniska när vi vänder spelet. Sen i uppställt anfall ska vi involvera alla fem på banan, och vi måste våga hota in i obekväma ytor för att göra det svårt för Warberg att försvara sig, säger assisterande tränaren Tobias Svensson till FBC Uppsalas hemsida. 

Helgens uppehåll har Uppsala spenderat på två sätt:

– Under lördagen fick alla nya i truppen inför i år olika uppdrag, som vi sedan i grupp skulle klara av. Vi fick även lov att vara utklädda tillbaka till 80-talet. Sedan avsluta vi kvällen med god mat på O’Learys, säger Ellinor Berling till FBC Uppsalas hemsida.

– Vi har spelat mycket 5 vs 5 på helplan för att jobba upp tempot igen efter en matchfri helg. Sen lägger vi fokus på detaljer i varje spelmoment. Träningarna har sett bra ut under veckan, avslutar Tobias Svensson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar