Endre jublar efter dagens viktiga 3 poäng Foto: Per Wiklund
Endre IF

Endre segrade mot Rönnby

Under söndagen spelades det en tuff match mellan två lag i SSL-Dam. Endre tog emot Rönnby som innan matchen låg fyra i tabellen. På förhand en väldigt tuff match som Endre kunde vända och vinna med hela 9-4.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 13.00
Endre IF
9 - 4(3-3, 4-1, 2-0)
Rönnby IBK

Det var Rönnby som kom ut som det starkaste laget i första perioden. Laget tog också ledningen efter att My Kippilä slått en fin passning till Elin Björkman som gjorde mål bakom Endre-målvakten Liisa Kokkonen. Hemmalaget tog timeout efter att ha varit tillbakapressade under långa stunder utan effekt. Rönnby utökade också ledningen drygt 3 minuter senare, återigen ett mål från firma Björkman, Kippilä. Men desto längre perioden gick, desto mer arbetade sig Endre in i matchen. Efter 14:50 in i den första perioden hittade Endre-forwarden Sara Steen målet, snyggt serverat av backen Elin Gabrielsson. Dryga minuter senare blåste domaren straff, som resulterade i mål. Stina Ander kvitterade för Endre och ställningen var nu 2-2. Snabbt skulle det gå och sekunder senare avlossade Endres Karen Farnes ett skott som satt högt upp i nätmaskorna bakom Rönnby-målvakten. Med endast 30 sekunder kvar av den första perioden lyckades gästerna från Västerås kvittera. Denna gången genom Linnea Nilsson, och vem stod för assisten, om inte, My Kippilä.

I den andra perioden var det hemmalaget som inledde bäst och man tog också ledningen redan efter 03:46 in i perioden då Anna Karlsson var sist på bollen. 5 minuter in i perioden utvisades Rönnby-spelaren Elin Björkman efter att ha tagit bollen med handen. Hemmalaget bjöd publiken i ICA Maxi Arena på show och utnyttjade det numerära överläget efter mål av Sara Steen, hennes andra mål för dagen. Man utökade sedan ledningen till 6-3 då den tidigare Huddinge-spelaren Sani Klinga tryckt in bollen i nät bakom Rönnby-målvakten. 7-3 kom bara minuter senare och 4 måls ledningen var ett faktum. Gästerna stod återigen för ett sent mål och lyckades reducera till 7-4 genom Linnea Nilsson, och ännu en gång assisterad av My Kippilä.

I den tredje perioden drar hemmalaget ner på tempot och spelar av den sista perioden på ett galant sätt. Endre lyckas även utöka sin ledning genom två kontringsmål och vinner sedan matchen välförtjänt. Sara Steen och Karin Farnes var matchens huvudaktörer och bidrog med 2 mål var. Slutresultatet skrevs till 9-4 och Endre tar 3 viktiga poäng efter en tuff inledning på säsongen.

– Det var en väldigt bra genomförd match. Vi sa till varandra inför den 2:a perioden att vi skulle gå ut och göra det för varandra. Jag tycker vi dominerar matchen de sista 49 minuterna, säger Endres tränare Alexander Brinkmann till IBnytt.se’

– Till att börja med har vi sex olika målskyttar idag, det säger en hel del. Men den insatsen Sara Steen bidrar med idag, det är världsklass, fortsätter han.