Foto: Idrottsfoto
Karlstad IBF

Samarbete förstärker Karlstad IBF

Det är Värmlands Folkblad som kommer med nyheten att Karlstad IBF i damernas SSL och Hagfors IF Allsvenskan är på god väg mot ett samarbetsavtal. - Vi är överens om att vi vill få till ett samarbete, nu handlar det om att få det på pränt, säger Peter Karlsson sportchef i Karlstad till Värmlands Folkblad.

Karlstad IBF som förra säsongen togs sig till slutspel i SSL och efter tre matcher in i årets säsong tagit 4 poäng har haft möte med Hagfors IF, serieledare i Allsvenskan Västra om ett samarbete. Ett samarbete där spelare i båda lagen genom dubbellicens kan spela i båda lagen vilket för Karlstads del skulle innebära att U19-landslagspelarna Klara Danielsson och Amanda Berggren skulle kunna bli tillgängliga för spel i SSL.

– Självklart är det två spelare vi är jätteintresserade av, säger Karlsson till Värmlands Folkblad.

Från Hagfors del har utbildning varit en viktig del att diskutera för ett samarbete.

– För mig har flickornas utbildning alltid varit det primära. Många gånger har SSL-klubbarna haft alldeles för bråttom för att de inte vill gå miste om talangerna som bytt klubb för tidigt och gått från att vara stjärnor i allsvenskan till att sitta på bänken i SSL, säger Hans-Göran Lundquist sportchef i Hagfors.

En intressant situation som inte har bestämts ännu är vad som händer om båda lagen placerar sig i samma serie.

– Vi vill behålla talangerna i Värmland. Vi kan inte ha det som på fotbollssidan, vi måste samarbeta. Och just nu är det Karlstad som är i SSL, vad som händer sen får vi se, säger Lundquist till Värmlands Folkblad som alltså kom med nyheten under tisdagen.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar