FC Helsingborg

Effektiva Helsingborg vann

7-0 till Helsingborg efter 30 spelade minuter mot Warberg. Då såg det ut att det kunde rinna iväg rejält. - Vi är väldigt effektiva i början och Jonathan storspelar i målet, säger Linus Nordgren.

FC Helsingborg tog sin fjärde seger under onsdagskvällen då Warberg besegrades med 9-7. Det såg dock länge ut att bli en promenadseger för Helsingborg då laget ledde med 7-0 redan efter 30 spelade minuter. Men Warberg reste sig, var effektiva i powerplay, Helsingborg slappnade av och som närmst skiljde det lagen 2 mål vid ställningen 8-6 och sedan 9-7. Helsingborgs Linus Nordgren gjorde 2+1 i matchen.

Från 7-0 till slutresultat 9-7. Hur summerar du matchen? 
– Vi gör det bra och är oerhört effektiva. 7-0 kanske inte spelar matcher exakt då Jonathan är galet bra i målet och vi är effektiva framåt. Sen vänder Warberg det bra och utnyttjar sina lägen i powerplay och kommer på sätt in i matchen även målmässigt. Vi börjar slarva och kladdar för mycket vilket straffar sig. Skönt att vi kan vinna.

Efter en kort uppehåll är det nu flera matcher igen. Vad tycker du om det?
– 
Jag gillar det och det tror jag att de flesta spelarena som får ihop det med jobb gör. Det är alltid roligare att spela match. Vi kör alltid rehab efter match och sedan matchträning vilket har fungerat för kroppen.

Vi hittar Helsingborg på tredje plats i tabellen. Är ni nöjda med säsongsinledningen?
– Helt okej i vilket. Vi har en bit kvar tills vi är där vi vill var spelmässigt för laget och detsamma gäller väl för mig. Men vi har börjat komma igång bättre nu och idag kändes det bra fram tills att vi börjar slappna av.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar