Foto: Idrottsfoto
IBF Falun

Vi tränar på defensiven

Ny målfest i Falun när Karlstad kom på besök. Matchen slutade hela 14-2 och det var återigen stor show av båda förstafemman och powerplay. Något Casper Backby är nöjd med. - Det känns mycket bra just nu, vi får utdelning på det mesta säger Casper till ibnytt.se

Än så länge är det inte mycket som kan stoppa IBF Falun på hemmaplan. Storseger över AIK med 17-2, Mullsjö med 13-4 och ikväll 14-2 mot Karlstad. Framförallt så är det Faluns förstafemma med Holmgren och Johansson som backpar, Galante Carlström och Renström som forwards och däremellan center Casper Backby som producerar. Casper som framförallt har en defensiv roll

– Min roll är mer defensiv då vi har mycket offensiv kraft i femman i övrigt. Men självklart ska jag också producera lite och det var bra att jag fick göra det idag. För min del kan man inte få någon bättre omgivning. Det är lite högre tempo än vad jag är van vid men jag börjar komma in i det mer och mer.

Offensiva Falun som gjort hela 70 mål på inledande 7 matcherna.

– Vi tränar nästan ingenting på det offensiva spelet. Vi vet att det sitter där så allt fokus är på att få till ett så bra försvarsspel som möjligt. Gör vi det så vet vi att vi kan leverera framåt.

Backby som spelar i samma femma som målglada Galante Carlström som i dagens match fortsatte göra mål, ikväll blev det 4.

– Det blir lite svårt att fokusera när vi leder med 12-0. Men Carlström vill alltid göra mål så det blir lite snack om det på bänken så att vi håller fokus uppe, avslutar Casper.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar