Linköping IBK

19 mål i Göteborg

Det blev en riktig målfest på flera håll under onsdagskvällen. Matchen mellan Pixbo Wallenstam och Linköpings IBK var bäst med hela 19 mål i matchen.

Hemmalaget Pixbo har inlett säsongen hade inför gårdagens match tagit 3 segrar på 5 omgångar vilket får klassas som en helt okej säsongsinledning, dock med en rejäl förlust (11-3) i bagaget i matchen mot Storvreta. Bortalaget Linköping däremot hade endast 1 seger inför matcher och var i stort poängbehov. Det blev en målfest även i Göteborg och det var Pixbo Jens Milesson som gav laget ledningen, vilket var Jens första mål för säsongen. Påpasslig med tanke på att nästa landslagsuttagning närmar sig.

Matchen utvecklade sig till en match där båda lagen följdes åt i målprotokollet. Den första halvan av matchen var det Pixbo som gjorde mål och Linköping som svarade. När sedan Linköping i den tredje perioden chansade mer så blev rollerna de omvända, Linköping gjorde mål och Pixbo svarade. Närmre än 2 mål skillnad kom aldrig lagen och Pixbo Linus Henriksson gjorde den 19:e målet i matchen med 44 sekunder kvar.

– Vi studsade tillbaka efter en tung och rejäl förlust senast. Vi kom tillbaka med mycket energi och gjorde det bra. Det var viktigt, säger Martin Östholm till GP.

Linköpings tränare Johan Asprant var inte lika nöjd.

– Gör vi åtta mål borta mot Pixbo ska vi vinna matchen. Nu gör vi inte det och då kan vem som helst räkna ut var vårt problem sitter. Jag fick mitt utbrott efter den första perioden. Då fick spelarna veta vad jag tyckte. Men jag tycker inte att det ska behöva vara jag som skapar energi genom att härja hela tiden. Det ska spelarna lösa själva, säger Johan till corren.se

Nya matcher redan till helgen och för Linköpings del väntar tufft motstånd i form av Storvreta. Pixbo ska bege sig till Stockholm för match mot AIK.