Foto: Calle Ström
IKSU

IKSU avgjorde i första perioden

Första perioden avgjorde mötet mellan Warberg-IKSU under lördagen. - Vi gör en riktigt bra förstaperiod med hög kvalitet och energi, säger Cornelia Fjellstedt.

Nykomlingen Warberg mot IKSU avgjordes redan den första perioden då IKSU på ett imponerade sätt tog ledningen med 7-1 efter 20 spelade minuter. Warberg gav bortalaget alldeles för stora ytor vilket såklart straffar sig mot ett lag som IKSU.

Andra perioden blev mycket jämnare då Warberg fick ordning på sitt försvarspel samtidigt som IKSU slog av på takten. Warberg försökte sedan i tredje sätta högre press men IKSU hade kontroll på matchen. Vi såg även att de förändringar i IKSUs femmor som gjorts efter Amanda Delgado Johanssons skada fick nytt förtroende. 2 mål och 1 assist gjorde Cornelia Fjellstedt.

7-1 ledning efter första perioden. Var det en strategi att avgöra matchen direkt?
– 
Det var inget vi pratat om innan men vi gör en riktigt bra förstaperiod med hög kvalitet och bra energi. Även om vi fått göra några förändringar i formationerna så har vi duktiga spelare överallt som på kort tid har spelat ihop sig bra och bättre kommer det att bli, säger Cornelia till ibnytt.se

Varför stannar målfesten av i andra och tredje perioden?
– Det är blandade anledningar. Warberg höjer sig i sitt spel och spelar mycket bättre samtidigt som vi inte kommer upp i energi och samma spel.

Ett par veckor med de nya assisterande tränarna i båset. Idag endast Magnus Norrman. Hur tycker du det fungerar?
– Harnesk var sjuk idag så bara ”Mange” i båset. Han kommer in med otroligt bra energi och mycket innebandykunskap. De kompletterar varandra väldigt bra och samtidigt minskar det bördan att ha koll på allt för Andreas. Även träningarna har höjts vilket är kul, avslutar Cornelia.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar