Foto: Idrottsfoto
SSL-Herr

Birgerssons kanon bakom Warbergs vändning

Det såg länge ut att bli bortaseger för Mullsjö mot Warberg. I tredje perioden fick hemmalaget utdelning och Anton Birgerssons bössa vände matchen.

Mullsjö utan skadade lagkaptenen David Gillek inledde matchen bäst och 0-1 är ett kliniskt avslut på frislag från Daniel Gidske. Det såg länge ut att bli Mullsjöseger då landslagsmannen Kasper Hedlund gjorde 2-5, 9:51 in i den tredje perioden.

Hemmalaget Warberg lyckades efter det vända matchen, först mål av lagkapten Filip Stenmark och efter det presenterade sig Anton Birgerssons bössa. Först 4-5 i powerplay och därefter 5-5 med 30 sekunder kvar av matchen. Två välplacerade kanonskott, bara de en anledning till att kika in highlights från matchen. Det blev också hemmalaget som knep extrapoängen i förlängningen då Daniel Karlander smög upp vid vänstra stolpen och gjorde 6-5 assisterad av Victor Ferraresi. Men det var Anton Birgersson som Warberg ska tack för poängen.

– Det var skönt att sätta de målen. Det har börjat lossna lite efter Helsingborgsmatchen. Det har suttit lite i huvudet för mig men nu är jag igång, säger Anton till ibnytt.se

Vad är det som gör att ni lyckas vända matchen?

– Vi blir mer desperata i den sista perioden, slänger in mer bollar på kassen. I de två första perioderna tycker jag vi är för fega och rädda. Vi ändrar också om i formationerna och blandar en del vilket skapar effekt. Sen går Mullsjö ner sig lite, backar hem och spelar mer safe vilket gör att vi får mer boll och kan skapa fler lägen.

10 inspelade poäng för Warberg och på söndag väntar match borta mot Dalen.

– Det ska bli kul att möta Mattias Wallgren igen. Jag känner även Viktor Nystedt och det är alltid kul. Men jag vet inte så mycket om Dalen än så länge. Vi lär väl gå igenom det på fredag, avslutar Anton.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar