Foto: Per Wiklund
SSL-Herr

Vi är inte nöjda med resultaten

Oscar Lundin får lämna tränaruppdraget i Warberg och gör det då de sportsliga resultaten inte nått upp till den nivån som Warberg efterfrågar. - Vi har tittat tillbaka på resultaten de senaste 2,5 åren och kommit fram till att vi inte är nöjda, säger sportchef Kimmo Eskelinen

10 poäng på de inledande matcherna av årets SSL, kämpa för överlevnad förra säsongen och säsongen innan det precis slutspelsplats. Resultat som inte är tillräckligt för Warberg.

– Vi var tvungna att se över hur vi skulle vända det här. Resultaten senaste säsongerna har inte varit tillräckligt. Årets säsong är väl ingen kris direkt men i ett längre perspektiv så måste vi göra något för att höja oss. Vi kan inte jämföra helt med glansdagarna när vi var i SM-final varje säsong men någonstans måste vi ändra för att ta oss dit, säger Kimmo till ibnytt.se

Ni bryter kontraktet och enligt pressmeddelandet i samförstånd. Kan du utveckla hur ni resonerat?
– Vi har suttit ner med Oscar och diskuterat hur vi ska kunna vända det här. Både han och vi vill Warbergs bästa och i de diskussionerna kom vi fram till att detta är det bästa för Warberg. Oscar är väldigt uppskattad inom föreningen, laget och ungdomstränarna så detta är såklart ett tufft beslut att ta.

Du är ny i rollen som sportchef och tar detta beslutet direkt. Hur känns det?
– Ja det är inget kul och det har varit många sena nätter. Men det är elitidrott och vi har kollat på det bästa både på kort och lång sikt. Vi gjorde ju en justering redan med att ta in Stefan Smedberg som matchcoach men det har inte gett den effekten vi hoppats på.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar