Foto: Idrottsfoto
Linköping IBK

0 poäng med potential hos Linköping

0 poäng för Linköping IBK efter de 4 inledande omgångarna är inget som oroar tränaren Samuel Rosenkvist. - Det har varit tufft motstånd och det finns mycket potential. Nu gäller det att vi kan ta med det från träning till match, säte Samuel till ibnytt.se

0 poäng för Linköping i inledningen av årets säsong och det efter bland annat matcher mot tufft motstånd i form av båda finalisterna i förra säsongens SM-final Pixbo Wallenstam och KAIS Mora. Ny tränare för säsongen är Samuel Rosenqvist som ändrat om en del i försvarsspelet.

– Klassiskt med ett tränarbyte är att man vill sätta sin egen prägel, så även jag. Vi visste från början att det skulle ta ett tag innan det sitter i ryggmärgen och på så sätt är det bra att vi har haft både Pixbo och Mora tidigt på säsongen eftersom vi inte haft någon press att leverera. Mot Pixbo gör vi det bra i uppställt försvar men släpper in för enkla mål i övrigt. Spelmässigt så hade vi kunnat plocka poäng mot både Endre och Malmö. Vi vill ju till slutspel och då behöver vi ha 10 segrar och där har vi en bit kvar med 0 poäng. Det gäller att spelarna tror på det och tar med sig det vi gör på träningarna ut till match.

Vad för typ av spel försöker ni spela?
– Vi vet att det är i väldigt få matcher vi kommer vara det spelförande laget, där finns det många lag som är bättre än oss. Istället handlar det om att arbeta in ett bra uppställt försvarsspel vilket jag tycker att vi redan har gjort bra. Det är den sista tredjedelen egentligen där vi fallit i den inledande matcherna. Passningar och avslut måste ha mycket högra kvalitet, vi måste träffa mål mer och höja oss där. Då kommer poängen komma.

Vad har varit bra i inledningen av säsongen?
– Spelare som gjort det extra bra är Anna Wiman som visar vägen. Caroline Hansen gör ett jättejobb i defensiven och i våra spelvändningar. Jag vill även lyfte fram Hanna Garman som gör det bättre och bättre. Spelmässigt så tycker ändå att det finns mycket potential. Vi gör det bra på träningarna och nu gäller det att få med sig det in till match också.

I helgen match mot FBC Uppsala. Vad har du för förväntningar på den matchen?
– Det blir en tuff match. De har gjort det bra och var högt upp ifjol. Alla matcher är svåra nu innan vi har fått de första 3 poängen i ryggen. Även om det framförallt är mot andra lag vi ska plocka poäng såsom nykomlingarna. Mot Uppsala så måste vi få ordning på sista tredjedelen framåt. Vi har ändrat om lite i formationerna och det ser riktigt bra ut då vi får fler spelare i rätt lägen på planen.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar