Foto: Idrottsfoto
Rönnby IBK

Rönnby kommer täcka skott mot IKSU

Tuff bortamatch väntar för Rönnby Västerås och lagkapten Adina Augustsson som vet vad som blir avgörande ifall det ska bli seger för Rönnby. - Vi har sagt att en nyckel för oss blir att täcka mer skott. Vi släpper in 1-2 för mycket per match bara för att vi inte täcker skott, säger Adina.

8 poäng på de inledande 4 matcherna för Rönnby där den enda förlusten var borta mot Endre.

Vad är din känsla efter de 4 första matcherna?
– Vi ska nog vara nöjda med de poängen vi har kämpat oss till. Vi är ju ett ganska nytt lag och det känns som att vi är lite underdogs utan större förväntningar vilket är bra. Det är matchen mot Endre som vi inte riktigt kom upp i standard, säger Adina till ibnytt.se

Hur lägger ni upp träningarna för att få ihop det nya laget? 
– Vi pratåar mycket om att ha tålamod. Vi är medvetna om att vi har stor potential att utvecklas under säsongen. Måndagar är fokuserat på tekniska bitar vi ska bli bättre på, puls och smålagspel. Ju närmare match så mer matchfokus blir det. Vi lägger också mer träning på offensiven i år. Men som sagt tålamodet för att bli bättre under säsongen avspeglar sig även på träningen.

Match mot IKSU på söndag. Har ni justerat ert spel något inför den matchen?
– Nej inte direkt utan vi kör på. Vi har pratat om att vi förmodligen inte kommer ha lika mycket boll. Att täcka skott blir en nyckel för oss. Analysen vi gjort efter matcherna är att vi hade släppt in 1-2 färre mål om vi täckt skott ordentligt så det ska vi försöka med mot IKSU.

Vem i laget tycker du gjort en extra bra säsongsinledning? 
– Isabelle Nordin/Persson som kommer från de egna leden har gjort det väldigt bra. Det är bra energi och spel med mycket kraft. Många fokuserar på poäng och det kommer säkert där så småningom också, men hon har gjort det väldigt bra.

Du är uttagen till landslaget igen. Vad tycker du om landslagssamlingarna? 
– Det ska bli jättekul att åka iväg och spela med de bästa. Jag får alltid mycket energi och en kick att ta med mig hem till seriespelet. Det är en ypperlig möjlighet att fortsätta utveckla med högre tempo och bättre spelarna runtomkring mig. Det blir än mer fokuserat när man åker iväg än vanligtvis hemma, avslutar Adina.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar