SSL-Dam

Fysiken, tekniken och tempot är skillnaden

Nykomlingen Warberg som inlett med en seger möter idag Endre IF på bortaplan. De inspelade 3 poängen är viktiga. - De 3 poängen mot Malmö var oerhört viktiga. Det slipper lite nervositet när vi poäng så tidigt, säger Warbergs Camilla Halldén.

Nykomlingen Warberg IC fick beskedet om en plats i SSL sent men har trots det gjort en bra säsongsinledning. Något lagkapten Camilla Halldén är nöjd med.

– Vi visste att det skulle bli tufft och som nykomling vet man ju inte riktigt vad som väntar. Men 3 poäng mot Malmö för oerhört viktigt för oss. Ju snabbare vi kunde ta poäng desto bättre då det lossnar lite såsom nervositeten. Sen är jag inte helt nöjd, vi hade kunnat ta en poäng både i premiären och mot Uppsala. Vi visar att vi hänger med och det är viktigt för självförtroendet. Vi har ju ingen SSL-rutin direkt så att vi att vi kan stå upp mot flera lag är styrka.

Många spelare i laget har precis som Camilla är inne på ingen SSL-rutin och självklart är det en skillnad mellan divisionerna.

– Det är framförallt tempot och det fysiska spelet som är tuffare. Det tillåts mer och det i högre fart. Det är oerhört skickliga spelare som vi möter nu och de tekniska detaljerna är också en nivå högre.

Trots den orutinerade truppen har Warberg spelat in 3 poäng och förlorade bara med 2-3 mot Uppsala och 1-4 mot Dalen. Mot IKSU senast blev det dock storförlust med 3-11.

– Framförallt defensiven har varit bra. Vi har inte släppt in så många mål bortsett från IKSU. Vi har hittat våra positioner trots att vi bytt försvarsspel inför säsongen. Jag önskar att vi kunnat göra lite fler mål på våra chanser. Unga Andrea Envall har imponerat och börjat säsongen bra, även Malin Pettersson sticker ut i laget då hon bidragit med många poäng. Vi är en jämn trupp där alla måste bidra för att vi ska klara oss kvar.

Idag söndag väntar en tuff bortamatch mot Endre IF som ligger på 4:e plats i tabellen med 8 poäng.

– Vi har inte förberett något speciellt mot Endre. Vi vet att de har vissa spelare som är extra skickliga men för vår det är det fokus på vårt eget spel nu i inledningen. Vi måste sätta försvarsspelet och gå rakare på mål vilket vi pratat om för att skapa fler chanser. Gör vi det har vi chans att vinna matchen, avslutar Camilla till ibnytt.se

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar