Foto: Per Wiklund
IBK Dalen

KAIS Mora tog sig förbi ”bussen”

Ett offensivt Mora mot ett Dalen som parkerade "bussen" framför eget mål, punktmarkerade Anna Wijk vilket lönade sig länge i matchen. Dock inte hela 60 minuter och KAIS Mora vinner med 8-4.

Bortalaget Dalens taktik var tydlig mot KAIS Mora, att försvara eget mål med allt vad de kan, punktmarkera Anna Wijk och försöka skapa chanser på kontringar. Ett väldigt lågt försvarsspel som länge gav den utdelning Dalen hoppats på då Mora hade mer boll som rullades runt och Dalen kunde kontra in mål. De två första perioderna i matchen är i spelet ganska lika med stort bollövertag för Mora och ställning 4-2 efter 40 spelade minuter.

I den tredje perioden så justerar Mora sitt spel något och försöka jobba ner bollen djupare i zon för att hitta in i slottet och på direktavslut. Det är också den tredje perioden som Mora på allvar får hål på en storspelande Matilda Virting i Dalens mål. Trots underläge för Dalen så flyttar laget inte upp sitt försvarsspel och Mora kan rulla hem de tre poängen sista 10 minuterna med slutresultatet 8-4. Tre mål av Amanda Wall som fortsätter leverera mål framåt.

Hur var det att spela mot ett så defensivt försvar? 
– Ja det blir ju ingen kul innebandy. Vi hade lite svårigheten att komma in genom deras mittförsvar men de var ganska stillastående så att det gällde att skapa ytor åt varandra för att hitta till avsluten, säger Amanda till ibnytt.se

Dalen punktmarkerade Anna Wijk, vad tycker du om det? 
– Vi i laget tycker inte det är så kul. Det blir ingen riktigt innebandy då det inte blir vanligt spel och vi tappar en spelare vilket gör att det annorlunda och vi får försöka hitta på andra lösningar. Jag kan ju förstå att de gör det men det blir tråkigt och helt annan innebandy.

På slutet går ni i från och leder med 4 mål, trots det såg det inte ut som att Dalen pressade. Hur upplevde du det på planen?
– Jättekonstigt. Det kändes inte som att de ville vinna då de inte ens försökte så jag förstår inte riktigt varför de inte pressade mer, avslutar Amanda.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar