IKSU

Ny komfortabel seger för IKSU

IKSU fortsätter att vinna och tar sin femte seger för säsongen när Rönnby besegrades under söndagen. En match som IKSU kontrollerade från start.

IKSU tog kommandot direkt i matchen mot Rönnby och Sofia Joelsson gjorde matchens första mål med ryggen mot målet på en styrning efter en lång passning från Emelie Wibron. IKSU ägde boll större delar av den första perioden mot ett Rönnby som väntade in och försökte kontra. Ett försvarsspel som såg bra ut i egen zon men skapade ingenting framåt. 2-0 är vackert och en väl inövad frislagsvariant med Johanna Eiremo på bortre stolpen.

– Vi kommer in i matchen bra och gör några mål i första perioden. Vi har någon nivå till både efter den perioden och matchen i sin helhet, säger Frida Nordström till ibnytt.se

I inledningen av period 2 ser vi ett än mer defensivt Rönnby som faller tillbaka vilket straffar sig efter 3:43 genom mål av hemmalagets Fanny Sjölund. Efter det höjer sig Rönnby och andra perioden blir jämnare än den första. Rönnby vänder spelet snabbare och skapar farliga chanser på sina kontringar vilket resulterar i en straff där My Kippilä är stensäker (se klippet ovan). Andra perioden är mycket bättre av bortalaget.

– Jag tycker ändå att Rönnby bjuder upp till motstånd. De får ju uppförsbacke från början men skapar några farliga lägen på sina kontringar. Hade de gjort mål på de hade det kunnat bli en annan match, säger Frida

Inför den tredje perioden går IKSU ner på två femmor vilket ger effekt i form av ett högre bolltempo och intensitet i hemmalaget. Rönnbys positiva känsla från den andra perioden avbryts direkt då Johanna Hultgren stegar in och gör 6-1 efter 43 sekunder. Resterande del av perioden blir en transportsträcka mot slutsignalen då IKSU kontrollerar matchen och hittar enkla uppspelsvägar till rättvända forwards när Rönnby pressar högre. Återigen en stabil insats av serieledarna.

– Vi gör förändringen i femmorna för att för att få in mer energi och tempo vilket vi får. Jag har ju mest spelat forward i år, inledde matchen som center och avslutade den som back i sista men det gick bra! Det är enkelt att spela med Iza, säger Frida.

Nästa helg väntar derby mot Dalen på fredagen och toppmöte mot Täby på söndagen.

– Det ska bli kul med ett tufft derby och sedan mot Täby som varit heta i inledningen. Nu får vi njuta av segern ikväll och sedan ladda om var en intensiv vecka, avslutar Frida till ibnytts.se.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar