Foto: Per Wiklund
FC Helsingborg

Andrafemman glänste mot Pixbo

Storseger för Helsingborg i toppmötet mot Pixbo där andrafemman fortsatte att leverera poäng. Tre nya mål av Daniel Johnsson. - Du behöver bara ge honom bollen och sen fira, säger forwardskollegan Jami Manninen till hd.se

10-3 slutade toppmatchen mellan Helsingborg och Pixbo Wallenstam. En storseger för hemmalaget vars andrafemman låg bakom 7 av målet och dessutom inte var inne på något baklängesmål.

– Vi har gjort rätt många mål de senaste matcherna, men viktigare är att det här var femte matchen i rad som vår kedja inte var inne på något baklängesmål, säger Jami Manninen till hd.se

1402 åskådare var på plats i Helsingborg Arena där hemmalaget avgjorde matchen i de första två perioderna.

– Vi startar matchen rätt bra och tar ledningen och det är det som är nyckeln för då tvingas de att komma högt på oss. Vi får ju jättemycket kontringar på dem och vi har många spelare som gillar det. De tappar ju ovanligt mycket boll på fel ställen och då är vi effektiva. Vi får mycket gratis och behöver inte spela så mycket mot uppställt försvar. Allt bygger på att vi sätter försvaret först och främst, säger Linus Nordgren.

Helsingborg befäster sin plats i toppen och är nu bara 1 poäng efter andraplacerade Pixbo och 5 poäng ifrån serieledaren IBF Falun. Nu väntar ny tuff match på lördag mot Storvreta innan det stundande landslagsuppehållet under Euro Floorball Tour.

– Det är rätt skönt att matcherna kommer så tätt. Man hinner inte tänka så mycket. Det är match i dag och träning i morgon och upp till Uppsala och köra igen. Det är bara att ta tillvara på att vi är i bra form, säger Linus Nordgren.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar