Foto: Per Wiklund
AIK IBF

Jag gör 25% av målen

Andreas Stefansson värvades till AIK inför den här säsongen efter att ha gjort 50 mål i allsvenskan förra säsongen. Ikväll väntar match mot Sirius. - Jag tror det blir en fartfylld match med mycket mål och då finns jag där och gör de, säger Andreas.

Omgång 11 avslutas ikväll med match mellan tabell 12:an Sirius mot 6:an AIK. Ett AIK som gjort 49 mål än så länge och forwarden Andreas Stefansson har 10 av de.

– Det är godkänt även om jag borde gjort några fler mål. Jag vill ha ett lite högre snitt egentligen men det är också ett par av de matcherna jag inte spelat, säger Andreas till ibnytt.se

Andreas som värvades till AIK för att just göra mål kom till SSL med ett imponerande poängsnitt från förra säsongen i Järfälla och allsvenskan norra där det blev 50 mål och 6 assist. Det är dock lite svårare att göra lika många mot i SSL vilket Andreas fått erfara.

– Det blir lite annorlunda. Det är inte jättesvårt men här vet lagen om spelaren individuella egenskaper på ett annat sätt. I Allsvenskan skulle det kunna vara omgång 17 och ändå kunde jag göra 8 mål på samma sätt jag gjort hela säsongen. Men det är kul, jag måste vara nytänkande och hitta nya sätt när uppvaktningen är bättre. Jobba mer med avslut ute i fickorna och vässa till andra delar i spelet.

Ikväll väntar match för AIK borta mot Sirius som har 3 förluster de senaste matcherna. AIK även de med en förlust i ryggen, den mot Höllviken.

– Vi har en liten dipp resultatmässigt och hade svårt med resultatet även mot Nacka i DM. Det är två lag som vill ha revansch så jag tror det kommer bli en jämn match med mycket fart. Sätter vi förvaret och får fart på bollen blir det nog en kul match med många mål och då finns jag där och gör de. 25% av målen idag tror jag att jag gör!

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar