FBC Kalmarsund DAM

Live: Warberg-Kalmarsund

Välkommen till liverapportering från matchen Warberg-Kalmarsund. Matchstart 19:00.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 19:00
Warberg IC
5 - 3(2-1, 2-0, 1-2)
FBC Kalmarsund

Matchen slut. Seger för Warberg 5-3.

1 minut kvar. 5-3 i matchen.

Kalmarsund fulltaliga

Bra tryck på hemmapubliken nu.

Tid 17:30. 45 kvav av utvisningen

Miss på straffen och nu 2 minuter powerplay för Warberg

Straff Warberg. Det är Therese Arnesson som kliver in och får två slag när hon ska skjuta.

Inget mål första minuten i utvisningen

Aningen tveksam utvisning då det är svårt för Erikssons att försvinna när bollen skjuts på den.

14:43. Utvisning Kalmarsund. Carolin Eriksson för hands

Kalmarsund lyfter mot mål vid varje tillfälle. Warberg slår långt och försöker hålla boll i offensiva hörn,

13:39 står klockan på!

Spelare skadad i Warberg. Ser ut att vara smäll mot ansiktet.

Lite hugg mellan bänkarna efter tekning då Warberg tycker att Kalmarsund skulle lagt över bollen, vilket hade varit fullt rimligt.

Kalmarsund satsar allt framåt efter målet. Lägger skott utifrån mot mål och går på returer.

Annie får bollen ute till höger och klipper direkt. Första målet i SSL för henne vilket också innebär ny matchboll. Annie får passningen från Cajsa Mattlin

10:31. MÅL 5-3. Annie Nilsson

10 minuter spelade. 5-2 alltså

Melinda Holmkvist gör sit första byta i matchen. Warberg fortsätter på tre femmor

Kalmarsund byter målvakt. In med Sanna Mangs och ut med Emelie Cohen

Warberg bryter bollen på mittplan. Kommer i fart och placerar in skottet.

7:40 MÅL 5-2. Andrea Envall

7 minuter av tredje spelat.

Hon är på benen igen. Ser ut som hon kan fortsätta.

Sara Waktel var det, inte Cajsa Mattlin.

Sara Waktel Kalmarsund skadad. Ser ut som höften.

Kalmarsund pressar högre i försvarsspelet vilket försvårar Warbergs uppspel flera gånger.

Bortalaget rullar på två femmor med spelare redo för avlastning. Melinda Holmkvist har tagit av sig överdragströjan

Mycket boll för Kalmarsund i inledningen av perioden.

Kanonstart av Kalmarsund. Det är Kajsa Ek som gör målet, assisterad på långboll av Caroline Eriksson

0:18. MÅL 4-2. Kajsa Ek

4-1 är ställningen Nu kör vi period 3

Presskaffet gjorde de bra Warberg! Kimmo Eskelinen hade inga nyheter gällande ny tränare för Warbergs herrlag. Ja det var det som hände i pausen. Nu spelare på planen så snart dags för sista 20.

Just nu ser det ut som att Warberg tar sin först 3 poängare. Får se om Kalmarsund kan få ordning på spelet med boll och inte tappa så mycket i mittzon

310 personer i publiken

Period 2 slut

1 minut kvar av perioden. Händer inte mycket på planen just nu. Warberg kontrollerar när de har bollen och Kalmarsund slarvar i massor.

17 minuter spelade och Warbergs Jenny Dahl missade precis ett kanonläge

Ser ut att vara 2 femmor i Kalmarsund nu som dessutom pressar högre upp i banan.

Inga förändringar hos Warberg efter timeout. Får se vad Kalmarsund justerat

15:04. Timeout Kalmarsund

15:04. MÅL 4-1. Jenny Dahl

14 minuter spelade. Likt första perioden mycket fram och tillbaka just nu utan organiserat spel.

Warberg fulltaliga. Drygt 11 minuter spelade av den andra perioden.

Fel av mig. Eriksson kvar som point och Annie ute i skottposition till höger.

Annie Nilsson ny point i Kalmarsunds powerplay

Fortsatt bra boxplay av Warberg.

Verkar vara vissa oklarheter med klockan då det pågår någon form av konferens mellan domare och lagkaptener.

Powerplay i ytterligare 3 minuter och 19 sekunder för Kalmarsund alltså

I samband med målet springer Jeanette Nilsson in och firar vilket innebär 2 minuters utvisning.

Hon gör det bra Jenny Dahl. Dödar först 15 sekunder innan hon går slalom förbi sista back och utökar ledningen.

8:04. MÅL 3-1. Jenny Dahl

7:23 Utvisning Warberg. Jeanette Nilsson, slag

Ett offensivare Kalmarsund i denna perioden efter utvisningarna.

Kalmarsunds Cajsa Mattlin gör sitt första byte i matchen. Back tillsammans med Josefine Bengtsson

Kalmarsund fulltaliga. Forfarande 2-1 i matchen

Tryck av Warberg. Cohen storspelar

1 minut av utvisningen spelad.

Det är lagkapten Josefine Bengtsson som utvisat 2 minuter för slag.

Avvaktande utvisning för Kalmarsund. Borde blåst straff enligt mig.

30 sekunder kvar av utvisningen. 3 skott på mål från Kalmarsund

Period 2 igång!

BP Warberg: Pettersson, Larsson, L Johansson, Dahl.

Wennerström gör sitt första byte i matchen när perioden startar.

Eriksson, Stenborg, Rindhagen, Bengtsson och Wennerström i Kalmarsund PP

Kalmarsund inleder alltså med powerplay.

Som alltid hos oss på ibnytt uppskattar vi feedback och åsikter från er läsare! Bara att höra av er till @ibnytt eller jonathan@ibnytt.se

Fortfarande periodpaus! Ingen spelare ute på planen i Warberg.

Annie Wennerström, Cajsa Mattlin och Liza Dahlgren värmer upp i pausen

Warberg klart bäst i inledningen av perioden. Mer boll och ett bra försvarsspel som stoppar Kalmarsund på mittplan.

Perioden slut

19:53. utvisning Warberg Malin Arnesson

Mycket böjande spel just nu. Mindre än 1 minut kvar av perioden

17 minuter spelade.

Warberg spelar på 3 hela femmor och Kalmarsund spelar på 2 backpar och 3 kedjeformationer framåt.

Två nya kanonräddningar av Emelie Cohen

Sara avancerar längs vänsterkanten och lägger lågt in bollen vid den vänstra stolpen.

14:02. MÅL 2-1. Sara Waktel

Mer Kalmarsund nu i matchen. 13:30 spelade och flera avslut på mål efter varandra.

Malin Stenborg i Kalmarsund med lagets farligaste avslut från slotten. Annie Nilsson avblåst därefter för hög klubba när hon försöker slå in returen.

Nytt läge för Warbergs Arnesson som varit klart bäst på planen i inledning av matchen. Emelie Cohen avstyr både en och två gånger.

10 minuter spelade. Klart övertag för hemmalaget. De tillresta bortasupportrarna försöker få igång laget med hejarop.

Fortsatt mycket boll för Warberg. Kalmarsund fastnar på mittplan i sina anfallsförsök.

Fortfarande inget avslut på mål för Kalmarsund

Fantastiskt bra start på matchen för hemmalaget. Det är Kalmarsunds Josefin Bengtsson som tappar boll på mittplan och det blir kontring och 2 mot 1 läge som Arnesson sätter enkelt.

4:48. MÅL 2-0. Therese Arnesson

Fler farliga lägen för Warberg. Therese Arnesson är nära att lägga in 2-0 på volley.

Nytt farligt avslut för Warberg genom Jenny Dahl som är helt själv i slottet.

Warberg ett renodlat lågt 2-2-1 försvar.

Kalmarsund spelar ett 2-1-2 försvar men en något mer styrande forward.

Målet är ett skott utifrån sarg som letar sig in vid första stolpen. Såg inte otagbart ut för bortalagets målvakt Emelie Cohen.

Båda intågen ser ni nedan. 2 minuter till matchstart

Förutsättningar inför match är ett hemmalag Warberg med 1 seger och Kalmarsund med 1 poäng. Ett viktigt möte i botten för båda lagen

Domare i dagens match Ludwig Broadhall och Robert Nordin

Frågor eller funderingar? @ibnytt på twitter eller maila jonathan@ibnytt.se

Då kör vi igång. 10 minuter till matchstart.

ibnytt.se är på plats och rapporterar live från matchen mellan de båda nykomlingarna Warberg IC och FBC Kalmarsund. Skicka gärna in frågor på twitter till @ibnytt eller till jonathan@ibnytt.se. Matchstart 19:00