Foto: Rickard Johansson/Arkivfoto
SSL-Dam

Överraskningar ska ge Warberg segern

De känner varandra bra, de båda nykomlingar Warberg och Kalmarsund efter flera år tillsammans i division 1. Ikväll fredag möts de med Warberg som hemmalag. - Vi ska visa att vi är starka på hemmaplan, säger Warbergs tränare Patric Löfborg.

3 poäng för Warberg och 1 poäng för Kalmarsund är förutsättningarna inför nykomlingsmötet och den otroligt viktiga matchen i kampen om nytt kontrakt.

– Vi har ju mötts flera gånger senaste åren och har väldigt bra koll på varandra. Det är en viktigt helg för oss där vi ska visa vad vi lärt oss och vad vi kan. Vi har varit med i många matchen men nu gäller det att vi plockar poäng också. Mot Kalmarsund har vi revansch att ta också sedan kvalet, säger Patric till ibnytt.se

Vad hos Kalmarsund måste ni se upp med? 
– Det är ganska lite som de spelat tidigare år. De har starka backar och bra defensiv. Vi har bra koll på deras spel även i SSL och det är inte jättestora förändringar från tidigare år då vi mötts.

Vilket spel kommer ni spela?
– Från grunden så är det viktigt att vi går in med 100% inställning och har energi i laget från start till mål. Vi har pratat mycket om roller och att alla har en enskild roll som de måste få ut maximal av. Sen har vi också gjort några justeringar i anfallsspelet som vi hoppas ska ruska om lite. Jag kan inte säga vad men förhoppningsvis blir det några överraskningar.

Match söndag igen, då mot Rönnby. Hur mycket tankar finns på den matchen?
– För min del som tränare så är det klart den matchen finns med i planeringen men för spelarna är det första matchen det är fokus på. Sen kommer vi träna lätt på lördag och förbereda inför söndagen efter det.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar