Foto: Per Wiklund
SSL-Herr

Adolfssons första SSL-mål bäddade för seger

Underläge 1-2 efter två spelade perioder för Storvreta mot Helsingborg. I tredje perioden vände matchen och det avgörande målet gjordes av Kristian Adolfsson, hans första i SSL. - Det känns skönt att spräcka nollan, en lättnad, säger Kristian.

0-2 efter första perioden och 1-2 efter 40 spelade minuter av matchen mellan Storvreta och Helsingborg. I tredje perioden kom vändningen för Storvreta, första kvitterat 2-2 av Victor Andersson och sedan gjorde Kristian Adolfsson det matchavgörande 3-2 vilket var Kristians första mål i SSL. Slutresultat 6-2 efter att Helsingborg satsat allt framåt. Totalt blev det även 3 mål från Henrik Stenberg varav det ena på en omdiskuterad straff.

Grattis till första SSL-målet. Hur kändes det? 
– Det känns väldigt skönt att spräcka nollan. På något sätt känns det som en lättnad att första målet är gjort. Jag har ju haft några i ramverket så det var dags nu. Sen att målet betyder så mycket för matchen gör ju att det blir lite extra, säger Kristian.

Varför lyckas ni vända? 
– Vi gör en jättebra arbetsinsats idag och jobbar hårt. Så som vi jobbar sista 40 minuter av matchen har vi inte gjort sedan Champions Cup finalen. Det är det som krävs även i SSL för att vinna de här matcherna. Vi gör även vissa taktiska grejer och ändrar om i femmorna i den andra perioden. Framförallt handlar det om en annan mentalitet.

Hur var tempot på planen? 
– Vi kommer ju från matchen mot Falun som var en riktigt holmgång. Men det var bra här också och tufft. Vi får ju spela 9 minuter i boxplay vilket vi gör bra. Niklas Paulsson fick gå iväg med domarna efter för något form av utvecklingssamtal och gå igenom reglerna.

Nu väntar landslagsuppehåll. Hur påverkar det er? 
– Vi är ju många som åker iväg och spelar så de lär väl inte få så mycket vila som oss andra. Men annars har vi lite skavanker som nu får tillfälle för rehab. Paulsson har en baksida och jag pajade mitt ringfinger i Champions Cup som fortfarande är tjockt så det kanske kan gå ner lite.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar