FC Helsingborg

Det är solklart bakåt

FC Helsingborg visade återigen upp ett kreativ anfallspel och ett tätt försvarsspel. Det höll sig länge mot Storvreta men i sista perioden vände Storvreta matchen. - Vi har kontroll hela matchen egentligen men vi sätter inte dit bollarna, säger Helsingborgs Hampus Dargren.

Hampus Dargren i Helsingborg levererade två fina assist i den första perioden och länge såg det ut som att Helsingborg skulle fortsätta sin målskörd då det skapade flera farliga lägen. Men missade chanser och fina räddningar från Viktor Klintsten gjorde att Storvreta hängde sig kvar i matchen.

– Vi har kontroll hela matchen egentligen. Första perioden gör vi jättebra. Sen sätter de lite högre tryck och vi sätter inte dit bollarna. Vi har alldeles för många bra lägen för att inte göra fler mål. Vi har tre insläppta mål innan vi satsar allt framåt och det är bra, men att bara göra 2 mål och dessutom ha 9 minuter powerplay är inte bra, säger Hampus till ibnytt.se

Det blev ett mål i den andra perioden och det på straff av Storvretas Henrik Stenberg. En straff som Helsingborgsbänken tyckte skulle blivit avblåst för att bollen dras bakåt.

– Den är solklart bakåt. Det är jättetydligt och det blir deras biljett in i matchen så det var väldigt synd att de missade det.

Chanserna fanns för Helsingborg både i den andra och tredje perioden. Trots att Niklas Paulsson i Storvreta utvisades 5 minuter lyckades inte Helsingborg göra mål.

– Vi har haft lite problem i PP senaste matcherna. Jag kan inte säga exakt vad det är men vi sätter inte dit bollarna när vi får chanser. Jag är väldigt besviken på att vi inte vinner matchen.

Nu väntar uppehåll även för Helsingborg. Välbehövligt?

– Nja, jag tycker vi har en bra streak innan den här matchen och det hade varit skönt att vinna innan uppehållet. Det är lite hugget som stucket om det är bra med uppehåll eller inte. För min del hade vi kunnat spela på men nu får vi tillfälla att träna ihop lite detaljer.

Hampus Dargren som gjorde 2 assist i matchen och en bra insats.

– Det kändes bra. Vi hade koll på de i vår femma men vi kunde väl gjort något mål mer framåt. Jag är besviken men tycker att jag själv gör en ok insats, avslutar Hampus.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar