FBC Kalmarsund DAM

Kalmarsund ny jumbo efter mål i sista sekunden

Bottenmöte mellan Kalmarsund och Linköping under söndagen. En oerhört viktigt match för båda lagen där bortalaget Linköping hämtade upp underläge och tog säsongens första 3 poäng efter mål i matchens sista sekund. - Det kändes förjävligt, säger FBC Kalmarsunds lagkapten Josefine Bengtsson.

Kalmarsund med 1 poäng inför matchen mot ett Linköping med 0 poäng. En oerhört viktig match för båda lagen och det såg länge ut som att hemmalaget Kalmarsund skulle ta sina första 3 poäng någonsin i SSL. Ställning 3-1 inför den tredje perioden då Linköping vänder matcher och lyckas avgöra med 1 sekund kvar av matchen (se klipp ovan). Snöplig förlust för Kalmarsund som får vänta på första segern.

– Jag är inte säker på hur målet kom till men jag tror det är någon retur och att det tar någon klubba. Jag vet inte om man ska skratta eller gråta. Det kändes för jävligt, säger lagkaptenen Josefine Bengtsson till 24kalmar.se.

Desto gladare miner i Linköping som nu lämnar över sistaplatsen i tabellen till Kalmarsund.

– Så jäkla gött. Det här är absolut den skönaste segern på mycket länge. Vi fick ett frislag och körde en variant som inte gick hem. Anna Wiman fick bollen, sköt mot mål och sen studsade den ut till mig. Och jag bara vände runt och siktade på bortre hörnet och fick sen den gå in, säger segerskytten Maja Liljeroth till corren.se

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar