Foto: Per Wiklund
AIK IBF

Götz: ”Jag analyserar mycket”

19-åriga Simon Götz lämnade inför den här säsongen Djurgården och spel i Allsvenskan för SSL och AIK. Ikväll fredag väntar match mot Mullsjö. - På senare tid har jag kommit igång på den nivån jag ska leverera på, säger Götz.

Det var stor spelaromsättning i AIK till den här säsongen och en av spelarna som tränare Magnus Jäderlund tog med sig från Djurgården var unge talangen Simon Götz.

– De första 2-3 matcherna i SSL var det lite nerver med i spelet. Det var ju en del nytt att känna på men ju fler omgångar som gått desto mer har jag kunnat ta för mig och på senare tid har jag kommit igång på den nivån jag ska leverera på. Poängen borde lossna snart också men att laget tar poäng är det viktigast säger Götz till ibnytt.se

Götz som redan första säsongen i SSL fått mycket speltid har även tidigare spelat i U19 och är ett namn för framtiden.

– Det är en helt annat nivå i SSL än allsvenskan. Man blir straffad på ett helt annat sätt i SSL. Ett litet misstag så kan det bli mål bakåt direkt. Jag ser detta som ett läroår för att etablera mig. Jag har jobbat med delmål hela livet och att komma till SSL har varit ett av de. Det finns fler mål i framtiden så det gäller att kämpa på.

– Jag analyserar mycket själv. Kollar på hur andra spelare agerar i vissa situationer och försöker lära mig hur man ska agera och minska sina misstag. Jag kollar mycket highlights och video och sen har jag en dialog med Henrik hos oss som har koll på all statistik. Det kan vara uppspelstatistik, plus/minus, antal täck, avslut, brytningar osv. Sen kollar jag på vad jag kunde gjort bättre utefter det.

Nu är landslagsuppehållet över och match mot Mullsjö som ligger precis efter AIK i tabellen.

– Det känns bra inför matchen. Vi har en bra stämning i laget och jobbat mycket med att få ihop gemenskapen i laget under uppehållet. Eftersom vi är många nya så har det varit viktigt. Mullsjö är ju ett stabilt SSL-lag som precis som oss haft resultat som gått upp och ner. Jag tror det blir mycket fart och en jämn match.

Om du skulle beskriva AIK, hur skulle du göra det? 
– Vi är hungriga och vill ha full fart hela tiden. Många är ju nya men vi har också Kanebjörk och Hagberg med AIK-rutin. Vi vill spela rolig innebandy med roliga matcher. Får min del så lever jag mycket på min snabbhet och teknik vilket verkar passa mig bättre i SSL än i lägre divisioner, avslutar Götz.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar