Linköping IBK

Liljeroth tror på skräll mot IKSU

Linköping näst sist mot serieledaren IKSU är på förhand en match där IKSU är stora favoriter. Maja Liljeroth i Linköping hoppas på skräll. - Jag ser alla chanser till att vi kan skrälla, säger Liljeroth.

Maja Liljeroth såg till att Linköping tog säsongens första 3 poäng innan landslagsuppehållet då hon gjorde segermålet med 1 sekund kvar. Nu väntar serieledande IKSU.

– Det var välbehövligt, ett av de viktigaste målen jag gjort i min karriär. Vi sa inför sista perioden att nu vänder vi det här. Vi hade förtjänat de poängen, säger Liljeroth till ibnytt.se

Har ni tagit mer er den känslan in i uppehållet? 

– Ja absolut! Sen har vi inte fokuserat så mycket på motståndet under uppehållet utan lagt fokus på noggrannheten i de små momenten som passningskvalitet, skott på mål. Där är vi inte nöjda själva. Vi skjuter mycket men har inte den effektiviteten som vi vill ha. Vi har mycket att jobba på men tar steg framåt och har högt till tak i laget vilket gör att vi kan uppmärksamma varandra på förbättringar.

Nu väntar serieledande IKSU. Hur har ni lagt upp taktiken? 

– Vi har tittat lite på hur de ställer upp i sitt uppställda försvar. Enligt mig är de ju bästa laget i serien med stjärnspelare på varje position. Samtidigt kan vi gå in i matchen utan press och spela vårt spel. Vi måste ligga nära och ge de några millimeter. Jag ser alla chanser till att vi kan skrälla. Den här serien är jämn och alla kan slå alla.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar