Foto: Idrottsfoto
Karlstad IBF

”Vi har ett spel som kunnat ge fler poäng”

Karlstad har spelat in 9 poäng på de inledande 7 omgångarna och placerar sig på sista slutspelsplats. - Jag tycker vi har ett spel som kunnat ge ytterligare 4-5 poäng, säger Karlstads tränare Henrik Flognman.

8:a i serien förra säsongen och det är också på den platsen Karlstad befinner sig inför söndagens match mot tabelljumbon Kalmarsund.

– Först och främst så vill vi till slutspel. Om det blir placering 5-8 spelar kanske inte så jättestor roll. Topp 4 känns som svårt men därefter ska vi hamna. Vi har ett spel som passar bättre mot de bättre lagen, säger Flognman till ibnytt.se

Hur känns säsongsinledningen?
– Vi är väl relativt nöjda. Jag tycker dock att vi spelat ett spel som hade kunnat generera ytterligare 4-5 poäng och då tänker jag framförallt på Endre borta och Mora hemma. Den helgen var vi värda 6 poäng och fick 2.

Vad är det som du känner att ni är nöjda med?
– Vi har framförallt utvecklat vår offensiv, även om vi haft för dålig utdelning så känns det som att vi har kapacitet att göra fler mål. Vi borde kunna höja vårt snitt till 4,5 mål per match. Förutom det så är det helheten, målvaktsfelet och anfallsspelet som.

Match mot Kalmarsund. Vad tror du om den matchen?

– Jag tror vi tar 3 poäng men det kommer inte bli lätt. Det jag har sett av Kalmarsund är att de inte är strukturerade men ett lag som kämpar mycket och det kan man komma långt på. Men jag tror vi har hittat lite grejer som vi kan använda. Vi åkte ju på förlust mot Tyresö Trollbäcken och jag tror vi lärt oss läxan därifrån att det inte finns några enkla matcher. Vi har pratat mycket om vi måste vara rakare i spelet mot motstånd likt Kalmarsund, ta mer avslut där vi kommer rättvända.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar