Rönnby IBK

Rönnbys förstaperiod bäddade för segern

Ett piggt Rönnby första 20 minuterna med högt bolltempo och 3 mål la grunden för segern över Tyresö Trollbäcken som lyckades ta sig tillbaka in i matchen. Närmre än 3-5 blev det inte och Rönnby befäster sin position på den övre halvan av tabellen.

På flera sätt ett nytt Rönnby Västerås den här säsongen med nya tränare och flera nya spelare.  Detta mot nykomlingen Tyresö Trollbäcken som imponerat och plockat flest poäng av nykomlingarna på de inledande 7 omgångarna.

Rönnby inledde matchen klart bäst med ett högt och tryggt bolltempo och bra energi. 0-1 görs av lagkapten Adina Augustsson som även gör 0-3 innan perioden är slut. Rönnby visade upp god SSL-rutin och efter de första 20 minuterna trodde många att Rönnby skulle fortsätta på samma sätt i den andra perioden.

– Vi gör grejerna direkt från början och följer vår matchplan, spelar i ett snabbt bolltempo och inte kladdar till och gör något halvdant, säger Rönnbys tränare Jimmy Gunstedt.

Andra perioden fick en kanonstart för Rönnby Västerås där den unga multi-talangen Izabell Rydell utökar ledningen till 0-4 redan efter 30 sekunder med sitt första SSL-mål. Bortsett från det målet handlande den andra perioden mycket om att Tyresö Trollbäcken sakta började jobba sig tillbaka in i matchen. Med hög intensitet och vilja kryddat med ett rakare spel mot mål hade hemmalaget stor del av spelet och skottstatistiken i den andra perioden skrevs till 10-3. 10 skott för Tyresö Trollbäcken och ett av de sköt Linnea Wiregård snyggt rakt upp i taket. Dessförinnan hade Rönnby använt ett powerplay på bästa sätt och utökad till 0-5. Men tack vare Linnea Wiregårds mål spräcktes nollan vilket gav energi inför den tredje perioden.

– Vi gör en jättebra förstaperiod. Tyvärr så viker vi ner oss lite. Vi har haft problem under den här säsgonen med det unga laget vi har. Vi faller in lite i en falsk trygghet och kan inte spela av det. Tyvärr släpper vi Tyresö i andra perioden, säger Jimmy Gunstedt.

Sista 20 fortsatte Tyresö Trollbäcken med hög energi och efter mål av Lisa Carlsson och Felicia Envall hade hemmalaget börjat närma sig till ställning 3-5. Matchens första målskytt skulle också bli den sista då Adina Augustsson gör 3-6 med knappt 5 minuter kvar av matchen. Tyresö Trollbäcken tog timeout och tog därefter ut målvakten och satsade allt framåt vilket resulterade i flera farliga chansen men inget mål. Ny hedersam förlust för hemmalaget och för Rönnby så befäster laget sin placering på den övre halvan av tabellen.

– Vi har inte så stort krav från vår förening. Vi har spelat väl godkänt och vi vill till slutspel så det ser bra ut. Vi hittar positioner väldigt bra i försvarsspelet och det är viktigt att hitta en trygghet. Offensiven kommer automatiskt. Vi har många spelare som kommit in i det och har det i sig, säger Rönnbys lagkapten Adina Augustsson.