Foto: Per Wiklund
SSL-Herr

”Har nog aldrig hänt”

Henrik Stenberg var stekhet i Storvretas seger och gjorde 2 mål och 4 assist. Men mest överraskande i målprotokollet var nog backen Mattias Samuelsson 3 mål. - Det har nog aldrig hänt att jag gjort 3 mål, inte i högstaligan och inte heller på juniornivå, säger Samuelsson.

9-3 skrevs slutresultatet till i matchen mellan Storvreta och Karlstad vilket du kan läsa om här. Stor poäng i matchen blev Henrik Stenberg med 6 poäng men också Mattias Samuelsson som gjorde 3 mål och dessutom hade ett mål bortdömt.

Det kändes som ni kontrollerade matchen från start idag? 
– Vi gör en proffsig genomförd match där vi inte låter Karlstad komma in i matchen. Jag tycker inte de har så mycket och trodde de skulle springa mer, det känns som de inte kom upp i nivå riktigt, säger Samuelsson till ibnytt.se.

Ni fortsätter vinna. Vad stämmer just nu? 
– Ibland måste vi bli påminda för att vinna matcher. Ner i skiten för att hämta kraft. Alla formationer spelar bra just nu och det är mycket som fungerar.

Henrik Stenberg spelar 2+4. Hur het är han just nu? 
– Det var tacksamt att spela med honom. Han var bra men han fick också mycket speltid. Victor Andersson gör det också väldigt bra och är som center otroligt viktigt i vår femma får att det ska fungera både offensivt och defensivt.

3 mål från din klubba. När hände det senast?
– 
Det har nog aldrig hänt att jag gjort 3 mål, inte i högstaligan och inte på juniornivå. Jag har också ett mål som blir felaktigt bortdömt så jag borde gjort fyra. Men målen är egentligen inte det viktiga för mig, även om det är kul att göra mål.

Vi pratade om att öva in en målgest till VM. Det kanske är dags nu? 
– Ja det kanske är dags nu. Jag får hem och youtuba och se vad jag kan hitta på. Fast det kanske var lite tidigt att toppa målformen nu, avslutar Mattias med ett skratt

Martin Sköld

Skånsk smålänning med uppväxt i Staffanstorp. Brinner för all sorts utveckling, affär och/eller i kod. Digitalt är hygienfaktor!

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar