Foto: Per Wiklund
FC Helsingborg

Skånederby utan rivalitet

Skånederby ikväll då Höllviken tar emot Helsingborg. Ett derby utan rivalitet än så länge. - Ingen direkt rivalitet ännu men det ska bli kul med mycket folk, säger Linus Nordgren.

12 spelade omgångar av SSL och nu är det tufft matchschema igen innan VM i december. Under onsdagskvällen är det dags för ”Slaget om Skåne” som hemmalaget Höllviken kallar match och det verkar bli en publikfest Halaröhallen. Någon mer derbykänsla än så har dock inte byggts upp enligt Helsingborgs Linus Nordgren.

– Lite derbykänsla då man har bra koll på spelarna i laget. Men vi har väl inte byggt upp någon rivalitet på det sättet ännu men det ska bli kul med mycket folk, säger Nordgren till ibnytt.se

Helsingborg tog en övertygande seger senast mot Team Thorengruppen och Höllviken föll med 7-6 efter ett sent mål av Faluns Alexander Hallén vilket gav Höllviken 0 poäng.

– Höllviken har ju gjort det riktigt bra men inte fått full utdelning som de förtjänat. De har inte lyckats stänga matcher riktigt för att få de poängen. Jag tror det blir en öppen match och får vår del så blir det viktigt att sätta försvaret då de har många poängspelare. Vi lyckas alltid göra många mål framåt så försvaret blir viktigt.

Linus lyfter även fram de spelare som toppar Höllvikens poängliga.

– De har ju skickliga spelare i form av Wilhemsson, Karlson och Andersson som är poängspelare som vi måste ha extra koll på.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar