Foto: Idrottsfoto
IK Sirius FBC

”Konstig känsla att möta moderklubben”

På lördag möts sjundeplacerade Uppsala mot sjätteplacerade Mora i en kamp om att befästa sin slutspelsplats. En match som blir speciell för Ellinor Berling som bytte från Mora till Uppsala inför den här säsongen.

20-åriga Ellinor Berling har spelat hela sitt liv i KAIS Mora med flera SM-finaler på meritlistan. Förra säsongen gjorde hon 19 mål i SSL och till den här säsongen flyttade Ellinor till Uppsala och spel i FBC Uppsala. Starten i Uppsala har varit framgångsrik och Ellinor har redan gjort 9 poäng. På lördag spelas omgång 9 och det är för första gången dags att möta moderklubben.

– Det är såklart att det är speciellt att möta sin gamla klubb vilket även är min moderklubb. Det kommer vara en lite konstig känsla att stå på andra sidan när man möter sitt gamla lag. Samtidigt blir jag otroligt taggad av det, säger Berling till ibnytt.se

Vad skiljer föreningarna åt? 
– Det skiljer en del det gör det. Jag spelade ju i Mora under tiden de kom till 3 raka SM-finaler och innebandymässigt så finns det en högre kravbild. Gjorde man inte det man skulle så kunde man gå hem. De var lite mer rejält och lite högre krav i Mora men samtidigt är vi unga i Uppsala och på uppgång.

Du har ju bra koll på Mora. Vad måste ni se upp med? 
– Det viktigaste för oss blir att hålla koll på deras förstafemma med Anna Wijk. Lyckas vi få stopp på de har vi en betydligt bättre chans. Det gäller att vi är med i försvarsspelet. Mora är ju ett lag med ett otroligt bolltempo och med den tekniken de besitter kan de ju lobba över motståndarna och spela riktigt bra. Stämmer allt tar de innebandyn till en ny nivå.

Ni ligger ju precis efter varandra i tabellen. Vad tror du om matchen?
– Jag tror det kommer vara en jämn match och det kommer inte skilja så mycket i mål. Det kommer nog vara mycket känslor då Mora är ett lag som alltid vill vinna och Uppsala är ett lag som kan irritera. Vi ska ligga tight och spela rejält men inte spela gå in lika överdrivet hårt som andra lag har gjort.

Vad blir viktigt för er offensivt? 
– Vi har spelat mycket match under veckan och vårt framgångsrecept är ju att våga mycket. Våga ta avslut, ta ytor och våga gå framåt utan att ha för mycket respekt. Vi måste våga spela vårt spel.

Kommer du fira om du gör mål? 
– Jag kommer bli glad och jag tror på seger.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar