IBF Falun

Team Thorengruppen överraskade

Ny hemmaseger för Team Thorengruppen i Umeå Energi Arena. Denna gång mot serieledande Falun vilket skulle kunna varit en dunderskäll men Falun var utan de tre landslagspelarna Rasmus Enström, Emil Johansson och Johannes Larsson vilket märkbart försvagade laget.

Hemmalaget Team Thorengruppen, innan match på nedflyttningsplats satte full fart från start och gör 1-0 i powerplay genom Rasmus Andersson. Det blir även 2-0 innan innan Falun gör sitt första mål i matchen men den de första 20 minuterna handlade om hemmalaget som går ifrån till hela 5-1 innan perioden var slut.

En 5-1 ledning som behövdes då Falun ändrade om en del i femmorna inför den andra perioden och höjde skärpan i sitt spel över hela banan vilket resulterade i två reduceringen de första 10 minuterna av den andra perioden. Falun drabbas igen av en utvisning och Team Thorengruppens oeffektivitet i numerärt överläge var som bortblåst men återigen gör mål och denna gång genom Mattias Hedlund med ett kanonskott i taket. Det hade kunnat bli ytterligare mål för hemmalaget men Johan Rehn bjöd på ett par spektakulära räddningar varav en är en riktigt fin benparad. Med blott 4 sekunder reducerar Alexander Galante Carlström till 6-4 och Falun är helt klart med i matchen.

I den tredje perioden fortsatte Faluns upphämtning och efter två mål av Alexander Galante Carlström med bara 21 sekunder mellanrum i den femtonde minuter var det kvitterad till 7-7 vilket dock bara stod sig dryga minuten. Jonas Landström visade vägen för Team Thorengruppen då han snodde bollen framför fyramålskytten Galante Carlström gjorde matchavgörande 8-7 vilket firades med ett rejält glädjevrål. Strax efter gjordes 9-7 och trots knappa 2 minuter i spel 6 mot 4 för Falun blev det inget mer mål i matchen och Team Thorengruppen tog en överraskande seger och klättrar upp på säker mark i tabellen.